Elementary (seizoen 6)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Elementary (seizoen 6)
Elementary
Televisieprogramma Elementary
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van NederlandNet5
Start 30 april 2018
Einde 17 september 2018
Aantal afleveringen 21
Seizoenchronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dit artikel vat het zesde seizoen van Elementary samen. Dit seizoen liep van 30 april 2018 tot en met 17 september 2018 en bevat eenentwintig afleveringen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Terugkerende rollen[bewerken | brontekst bewerken]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Selectie gastrollen Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten
121 1
An Infinite Capacity for Taking Pains
Christine Moore Bob Goodman Brett Dalton - Ryan Hayes
Trieste Kelly Dunn - Sophie Bishop
Wayne Wilcox - Drew Bishop
Summer Sveinson - Bethany Marshall
30 april 2018
Sherlock ontdekt dat hij aan een postcommotioneel syndroom lijdt, en dat dit invloed zal hebben op zijn werk- en privéleven. Een man genaamd Michael neemt hem dan mee naar bijeenkomsten om zo tegen zijn verslaving te blijven vechten. Ondertussen gaan Sherlock en Joan op zoek naar een vermiste partner, dit nadat er een seksvideo online is verschenen van deze partner.
122 2
Once You've Ruled Out God
Guy Ferland Robert Hewitt Wolfe Alimi Ballard - Don Kohler
Jamie Jackson - Colm Frick
Thomas Keegan - Thomas Keegan
Alexandra Silber - Chloe Giri
7 mei 2018
Wanneer de biologische vader van Joan en haar halfzus Lin sterft krijgen zij hierover verschillende gevoelens, en Joan ontdekt dat haar vader voor haar een brief heeft achtergelaten. Ondertussen zijn Sherlock en Joan op jacht naar een gestolen partij plutonium, waarvoor zij bang zijn dat dit gebruikt gaat worden voor een vuile bom.
123 3
Pushing Buttons
Christine Moore Jeffrey Paul King Mike Doyle - Chris Holland
Juan Carlos Hernández - Adrian Cruz
Michael Potts - dr. Peter Hanson
James Monroe Iglehart - rechercheur Mason
14 mei 2018
Sherlock en Joan ontdekken de wereld van zeldzame historische voorwerpen na de moord op een persoon tijdens het naspelen van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ondertussen raakt Sherlock vertrouwd in zijn relatie met Michael tijdens zijn herstelperiode van zijn verslaving.
124 4
Our Time Is Up
Guy Ferland Liz Friedman James Urbaniak - dr. Leo Demopoulos
Douglas Hodge - Sydney Place
Maulik Pancholy - Alfonse Kapoor
John Hillner - Milt Reed
21 mei 2018
Sherlock en Joan onderzoeken de dood van de voormalige therapeut van Joan. Na het lezen van haar persoonlijk dossier bij deze therapeut besluit Joan moeder te worden.
125 5
Bits and Pieces
John Polson Tamara Jaron Nicole Shalhoub - dr. Nora Selsky
Brian Keane - Walter Petty
Mark Blum - Ira Langstrom
Naomi Lorrain - Maria
28 mei 2018
Wanneer Sherlock een verwonding heeft aan zijn hoofd, en geen idee heeft hoe hij hieraan is gekomen, probeert hij samen met Joan een moord op te lossen. Zij ontdekken dat het slachtoffer, een orgaandonor, geïnfecteerd werd, en dat de moord gepleegd werd om dit te verbloemen. Ondertussen ontdekt hoofdrechercheur Toby Gregson dat Sherlock lijdt aan een postcommotioneel syndroom, en zet hem op non-actief totdat hij weer beter wordt verklaard.
126 6
Give Me the Finger
Jonny Lee Miller Jordan Rosenberg Louis Ozawa Changchien - Go Shinura
Frank Harts - Eddy Dunbridge
Deborah S. Craig - Bethany Ito
4 juni 2018
Wanneer een voormalig bendelid van een Japanse misdaadorganisatie wordt vermoord, gaan Sherlock en Joan op onderzoek uit. Ondertussen ontdekt hoofdrechercheur Toby Gregson dat zijn dochter Hannah een alcoholiste is.
127 7
Sober Companions
Seith Mann Jason Tracey Jacob Fishel - Graham Jenkins
De'Adre Aziza - Krista
Chris Ashworth - Doron
Comfort Clinton - Maddie Williams
Lawrence Ballard - beveiliger
11 juni 2018
Tijdens de jacht op een seriemoordenaar verwaarloost Sherlock zich zo erg dat hij hierdoor zijn gezondheid op het spel zet. Hij ontdekt dat de seriemoordenaar zijn slachtoffer kleedde in kleren van andere vrouwen, waarvan Sherlock vermoedt dat deze vrouwen eerdere slachtoffers van hem zijn. Met hulp van Joan en rechercheur Bell lukt het Sherlock de oorbellen, die op het slachtoffer gevonden zijn, te herleiden naar Polly Keller. Dit is de vrouw die als vermist werd opgegeven door Michael, en de hulp inriep van Sherlock om haar te vinden. Na een gesprek met Michael realiseert Sherlock dat Michael de seriemoordenaar is. Het lukt Sherlock echter niet om hiervoor bewijzen te vinden, en hem te laten bekennen. Uit wanhoop besluiten Sherlock en Joan om Michael een dosis heroïne te geven, om hem toch te laten bekennen. Voordat zij dit kunnen doen krijgt Sherlock een telefoontje van Michael, en vertelt hen dat hij New York verlaat om zijn moordtocht ergens anders voort te zetten en zal later weer terug keren. Nadat Sherlock dit bericht heeft verwerkt besluit hij zich op te laten nemen in een afkickkliniek in Vermont.
128 8
Sand Trap
Jennifer Lynch Kelly Wheeler Michele Selene Ang - Kelsey Chapman
Ashlie Atkinson - Gay
Graham Winton - Lance Pickering
Tony Manna - Troy Roselli
18 juni 2018
Na een verblijf van drie maanden in Vermont keert Sherlock terug naar New York. Daar wordt hij verrast door de aanwezigheid van een zwangere vrouw die daar als logee bij Watson verblijft, en dat zij de baby later wil adopteren. Niet lang daarna wordt de hulp van Sherlock en Joan ingeroepen na de vondst van lichaamsdelen die van een vermoorde vrouw blijken te zijn. Zij ontdekken dat het slachtoffer recentelijk had ontdekt dat een constructiebedrijf bezig is met baggeren in de Hudson, en dat dit zal leiden tot het instorten van een brug. Verder ontdekken zij dat het slachtoffer vermoord is door een man die baadt heeft met het instorten van de brug. Nadat Sherlock en Joan de zaak hebben opgelost hoort Joan van de zwangere vrouw dat zij hun woning zal verlaten en dat zij de baby houdt, dit nadat Joan haar geïnspireerd heeft met de woorden dat zij alles aankan als zij erin gelooft.
129 9
Nobody Lives Forever
Guy Ferland Jeffrey Paul King Ato Essandoh - Alfredo Llamosa
Chelcie Ross - Dudley Becket
James Barbour - Hunter Becket
Alex Hurt - Richie
25 juni 2018
Wanneer een professor in biologie wordt vermoord gaan Sherlock en Joan op onderzoek uit, en het blijkt dat de professor bezig was met een geheim project voor Galahad instituut dat werkt aan onsterfelijkheid. Sherlock ontdekt dat de professor vermoord werd door de zoon van het hoofd van Galahad, en zijn motief was om te voorkomen dat de professor aansprak zou maken op de beloning van 5 miljoen dollar om zo zijn erfenis veilig te stellen. Ondertussen krijgt Sherlock van zijn voormalige sponsor en vriend Alfredo het verzoek voor hulp, hij wil een auto stelen van zijn opdrachtgever die hem weigert te betalen voor zijn gedane werk. Sherlock vertrouwt dit niet en vraagt dan door, en hoort dat Alfredo geld nodig heeft om zijn broer te helpen. Sherlock ontdekt dat deze broer verantwoordelijk is voor het drugsverleden van Alfredo, en weigert hem dan te helpen. Joan vermoedt echter dat de reden hiervoor ligt in zijn verleden met zijn broer Mycroft. Sherlock besluit dan om contact te zoeken met zijn vervreemde broer, en ontdekt dat tot zijn grote schok dat Mycroft tien maanden eerder is overleden aan een intracerebraal hematoom.
130 10
The Adventure of the Ersatz Sobekneferu
Lucy Liu Robert Hewitt Wolfe John Noble - Morland Holmes
Julian Sands - Jasper Wells
Stephen Spinella - Merrick Hausmann
Nadia Gan - Kezzy
2 juli 2018
Sherlock krijgt bezoek van zijn vader Morland, en hij wil een gesprek over het recentelijk overlijden van Mycroft en dat hij zijn testament wil wijzigen. Sherlock wil dit aangrijpen om zijn oud zeer kenbaar te maken tegen zijn vader. Sherlock en Joan gaan op onderzoek uit naar de moord op een vrouw die voorbereid werd om als mummie weggezet te worden. Zij ontdekken dat het slachtoffer op het punt stond om iemand te ontmaskeren, en dat zij hierom vermoord werd. Dan ontdekken zij dat de vermoedelijke dader haar vader Jasper is, en dat zij nu met hulp van Jasper de werkelijke dader kunnen opsporen. Ondertussen onderzoekt Sherlock de man die zijn vader stalkt, en ontdekt dat iets verontrustends. Het blijkt dat Moriarty aan de bewaking van de FBI is ontsnapt, en dat zij achter dit alles zit.
131 11
You've Come a Long Way, Baby
Guy Ferland Bob Goodman John Noble - Morland Holmes
Pej Vahdat - Tim Darsha / agent Bakshi
Roger Bart - Kip Lowell
Jason Manuel Olazabal - agent Nick Evaneer
16 juli 2018
Wanneer een advocaat van een groot tabaksfabriek wordt vermoord gaan Sherlock en Joan op onderzoek uit. De moord vond op een dag voordat de fabriek een grote fusie zou ondergaan plaats. Sherlock en Joan vermoeden dat het slachtoffer illegale transacties had gevonden in de boekhouding, en dat hij werd vermoord om dit te verhullen. Verder onderzoek brengt een undercoveroperatie boven tafel, en deze werd ingezet om een bende te vangen die illegale sigaretten verhandelde. Dan ontdekken Sherlock en Joan dat de undercoveragenten hun zakken vulde met het geld dat in de boeken vermist werd, en voordat zij de agenten kunnen ondervragen vermoorden de agenten elkaar. Dan wordt er ontdekt dat de secretaresse van de tabaksfabriek de moordenaar is van de advocaat, en dit deed omdat zij ook haar zakken vulde met geld uit de boeken. Ondertussen onderzoekt Sherlock de beschuldigingen die zijn vader uit, dit dat hij doelwit is van Moriarty. Sherlock ontdekt dat de beschuldigingen de waarheid is, en zoekt dan contact met Moriarty om dit tegen te houden.
132 12
Meet Your Maker
Ron Fortunato Robert Hewitt Wolfe Chasten Harmon - Chantal Milner
Cody Kostro - Kyle Spikowski
Gerardo Rodriguez - Jesus Rodriguez
Clarke Thorell - Strider Lincoln
23 juli 2018
Joan krijgt een verzoek om op zoek te gaan naar een vermiste vrouw, en wanneer zij haar appartement vindt ontdekt zij dat de vrouw slachtoffer is van een gijzeling. Joan roept dan de hulp in van Sherlock, en volgen dan diverse aanwijzingen. Zij ontdekken dat de vrouw een vriend had die werkt als smid, en dat hij ook gegijzeld is. Verder onderzoek wijst uit dat het stel ontvoerd werd om onder druk illegale wapens te maken voor een Latijns-Amerikaanse bende. Sherlock herinnert zich dan dat de broer van de vermiste vrouw een tattoo heeft van de bende, en deze bekent dan de ontvoering. Ondertussen krijgt Marcus een baanaanbod voor bij de United States Marshals Service, en ontdekt dat Sherlock hierachter zit. Sherlock deed dit omdat hij Marcus een betere toekomst wenst, maar Marcus weigert het aanbod omdat hij zijn baas niet wil verlaten.
133 13
Breathe
Christine Moore Bob Goodman Paul Anthony Stewart - Gary
Nana Mensah - agent Kerner
Lesli Margherita - Sherry Lennox
Paul Collins - King Wilhelm
30 juli 2018
Wanneer een man wordt vermoord gaan Sherlock en Joan op onderzoek uit. Zij ontdekken dat het slachtoffer tientallen jaren een dubbelleven leidde als huurmoordenaar. Ondertussen bereid Joan het huisbezoek voor door een sociaal werkster die haar zal beoordelen als adoptiemoeder, maar moet dan een tegenslag verwerken.
134 14
Through the Fog
Guy Ferland Jeffrey Paul King Suzy Nakamura - dr. Bridget Tanaka
Freda Foh Shen - Mary Watson
Gonzalo Menendez - Felipe Diaz
Leon Addison Brown - Anthony Daniels
6 augustus 2018
Wanneer rechercheur Bell het slachtoffer wordt van een bio terroristische aanslag en in quarantaine geplaatst wordt, moeten Sherlock en Joan de strijd tegen de tijd aangaan om hem te helpen. Ondertussen heeft Joan haar handen vol met haar moeder, die onder ogen moet zien dat zij meer medische zorg nodig heeft voor haar erger wordende Alzheimer.
135 15
How to Get a Head
Christine Moore Sherman Li Michael Cerveris - raadslid Ledesma
Luis Antonio Ramos - pastoor Vega
Rosanny Zayas - Valentina Duran
John Dossett - Treadwell
12 augustus 2018
Een onthoofd lichaam wordt gevonden in een besloten tuin, dit leidt Sherlock en Joan naar een onderzoek in een moord op een religieuze professor. Dit leidt hen naar de jacht op een moordenaar die connecties heeft met een sekte. Ondertussen bekijken Sherlock en Joan kandidaten voor het vervangen van rechercheur Bell, die een baan kreeg aangeboden door de United States Marshals Service (aflevering 12).
136 16
Uncanny Valley of the Dolls
Jonny Lee Miller Tamara Jaron
Kelly Wheeler
Marissa Neitling - Nina Hudgins /Skyler
Jayce Bartok - Alden Lubbock
James Saito - dr. Ken Fukata
Phillip James Brannon - Phillip Bridwell
13 augustus 2018
Wanneer een robotingenieur wordt vermoord gaan Sherlock en Joan op onderzoek uit. Zij vragen zich af of het motief voor de moord met zijn doorbrekende onderzoek in teleportatie te maken heeft, of met zijn seksleven. Tevens moeten zij zien te achterhalen of zijn seks pop een belangrijke getuige kan zijn. Ondertussen wordt rechercheur Bell uitgesloten van een belangrijke cursus voor zijn nieuwe baan, is Sherlock hier verantwoordelijk voor of de cursusleider met een persoonlijke reden.
137 17
The Worms Crawl in, the Worms Crawl Out
Jon Michael Hill Jordan Rosenberg Azita Ghanizada - dr. Sepi Chamanara
Victor Williams - Jon Hoyt
Katherine Sigismund - Orb-Lite wetenschapper
Karen Ziemba - dr. Furing
20 augustus 2018
Wanneer een zoologist wordt vermoord gaan Sherlock en Joan op onderzoek uit. Zij vermoeden dat het motief gezocht moet worden in de talloze affaires van het slachtoffer, of met zijn spooronderzoek. Ondertussen wordt Sherlock het slachtoffer van identiteitsdiefstal, dit wanneer zijn medische gegevens worden ontvreemd.
138 18
The Visions of Norman P. Horowitz
Lucy Liu Jason Tracey
Brandon Tanori
Christian Borle - David Horowitz
Melissa De Sousa - Luz Horowitz
Tom Everett Scott - Henry Baskerville
Babak Tafti - Jonathan Dawson
27 augustus 2018
Wanneer er diverse slachtoffers vallen door een moordenaar gaan Sherlock en Joan op onderzoek uit. Zij ontdekken dat de dader zijn slachtoffers kiest op basis op van voorspellingen van een overleden man die toekomstige doden kon zien, en een van de voorspellingen blijkt Sherlock te zijn.
139 19
The Geek Interpreter
Christine Moore Tamara Jaron
Kelly Wheeler
Rich Sommer - Harlan Emple
Brandon J. Dirden - agent Polk
Isabel Arraiza - Lily Zavala
Ned Eisenberg - Marvin Hathaway
3 september 2018
Sherlock en Joan gaan de strijd tegen de klok aan wanneer zij een vermiste vrouw willen opsporen. Helemaal als de belangrijkste verdachte van de vermissing Harlan Emple blijkt te zijn, vriend van Sherlock en een meester in wiskunde.
140 20
Fit to be Tied
Ron Fortunato Jason Tracey Tonya Pinkins - rechter Marilyn Whitfield
David Pittu - William Bazemore
Asher Grodman - Gary
Eden Espinosa - dokter
10 september 2018
Michael is teruggekeerd in New York, en Sherlock en Joan krijgen al snel te maken met een nieuw slachtoffer. Joan ontdekt dan nieuwe aanwijzingen dat hen naar een potentiële dodelijke ontmoeting zal leiden met Michael.
141 21
Whatever Remains, However Improbable
Christine Moore Robert Doherty Dan Butler - Denny Mulgrew
Jenna Stern - Angela Donnely
Edward James Hyland - Curtis
Julian Elfer - lord St. Simon
17 september 2018
Sherlock en Joan komen achter de identiteit van de moordenaar van Michael, en dit heeft grote gevolgen voor de partnerschap tussen hun beide.