Elena Gilbert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Elena Gilbert
Personage uit The Vampire Diaries
Vertolkers Paul Wesley, Nina Dobrev (midden) en Ian Somerhalder uit de serie tijdens 2010 Comic-Con International
(afbeelding op en.wikipedia.org)
Debuut The Vampire Diaries (boekenreeks)
"Pilot" (serie, 2009)
Laatst gezien "I Was Feeling Epic" (2017)
Bedacht door L.J. Smith
Julie Plec
Kevin Williamson
Gespeeld door Nina Dobrev, Kayla Madison (jonge versie)
Afleveringen 134
Persoonsinformatie
Soort mens / vampier
Geslacht vrouwelijk
Geboren Mystic Falls, Virginia, 22 juni 1992
Geboorteland Verenigde Staten
Nationaliteit Amerikaans
Doodsoorzaak vampirisme
Beroep studente, doctor
Relatiebanden
Ouders John Gilbert en Isobel Flemming
Broers Jeremy Gilbert
Huwelijk Damien Salvatore
Relaties Stefan Salvatore, Matt Donovan (ex-vriend), Liam Davis (ex-vriend)
Kinderen Stefanie Salvatore
Familie Jenna Sommers (tante en voogd), Grayson Gilbert (oom en adoptievader), Miranda Gilbert (tante en adoptiemoeder), Alaric Saltzman (voogd), Stefan Salvatore (zwager), Caroline Forbes (schoonzus), Katherine Pierce (voorouder)
Portaal  Portaalicoon   Televisie
Literatuur

Elena Gilbert is het hoofdpersonage uit de serie The Vampire Diaries. Deze rol wordt vertolkt door de actrice Nina Dobrev.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Elena Gilbert woont samen met haar broer Jeremy en haar tante Jenna Sommers. Jenna is hun voogd geworden, nadat de ouders van Elena en Jeremy verongelukten. Haar beste vriendinnen zijn Bonnie Bennett en Caroline Forbes. Bonnie is een heks, net zoals haar voorouders. Caroline wordt gedurende de serie getransformeerd tot vampier.

Later in de serie ontwikkelt zich een relatie tussen haar en Stefan Salvatore. Op het einde van seizoen 1 komt Elena erachter dat haar verongelukte ouders niet haar biologische ouders zijn, maar dat ze een dochter is van John Gilbert, waarvan ze dacht dat hij haar oom was. Isobel Flemming, die door Damon Salvatore in een vampier is getransformeerd, is de moeder. In seizoen 2 komt Elena erachter dat ze een Petrova dubbelganger is, net zoals Katherine Pierce. In seizoen 4 wordt Elena zelf een vampier. Haar emoties en gevoelens worden versterkt, en ze begint gevoelens voor Damon te krijgen. In seizoen zes wordt Elena's leven gelinkt aan haar beste vriendin Bonnie. Dat betekent dat Elena in een diepe slaap valt en ze weer wakker zal worden zodra Bonnie sterft. Nina Dobrev neemt dus afscheid in seizoen 6 en in seizoen 7 en 8 zijn Stefan en Damon de hoofdpersonages van de serie. Elena leeft dan verder nog een leven met Damon en wordt samen oud met hem. Na hun dood ziet Elena in het hiernamaals haar gestorven familie terug.