Eliana Alexander

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Eliana Alexander
Eliana Alexander (rechts) en Hilda Sandoval
Eliana Alexander (rechts) en Hilda Sandoval
Algemene informatie
Volledige naam Eliana H. Alexander
Geboren 14 december 1969
Land Vlag van Mexico Mexico
Werk
Jaren actief 1988 - heden
Beroep actrice
choreografe
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Eliana H. Alexander (Mexico-Stad, 14 december 1969) is een Mexicaans/Amerikaans actrice en choreografe.

Alexander is ook actief onder de naam Eliana Alexander Nikitin.

Biografie[bewerken]

Alexander is een dochter van vader Elias en moeder Ana Rosa en zij is een zus van Raquel en Roxana. Alexander heeft met haar familie in verschillende landen gewoond, namelijk Paraguay, Guatemala, Brazilië, Bolivia, Chili en Argentinië. Dit kwam doordat haar vader werkte voor de Amerikaanse overheid als industrieel ingenieur. Dit veroorzaakte ook dat zij vloeiend Spaans leerde spreken in vijf verschillende dialecten en ook leerde zij vloeiend Engels spreken. Haar liefde voor acteren kreeg zij door de klassieke films die zij keek in haar jeugd, ook kreeg zij interesse in zingen en dansen. In haar tienerjaren verhuisde zij naar Los Angeles, werd zangeres in een muziekband en trad drie tot vier avonden per week op terwijl zij ook haar middelbare school doorliep. Dankzij haar vier octaven bereik met haar stem werd zij beloond met een tournee door Japan. Na terugkeer in Los Angeles deed zij auditie voor een musical en kreeg de rol, wat haar deed beseffen dat hier haar toekomst lag.

Alexander begon met acteren voor televisie in 1988 met de televisieserie It's Gary Shandling's Show.. Hierna heeft zij nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en films zoals The Bold and the Beautiful (1999-2000), Kaitou Saint Tall (1995) en Desire (2006).

Alexander heeft ook diverse rollen gespeeld in het theater zoals West Side Story, Fiddler on the Roof en Oklahoma. Zij is ook actief als choreografe met de musical Paquito's Christmas (Washington D.C.) en Veteranos (nationale tournee).

Alexander is op 24 juni 2004 getrouwd met John Nikitin[1]. Zij heeft Drew Barrymore dansen geleerd toen die twaalf jaar oud was.[2][3]

Prijs[4][bewerken]

  • 2007 - New York International Independent Film and Video Festival[5] in de categorie Beste Actrice met de film Agenda – gewonnen.

Filmografie[6][bewerken]

Films[bewerken]

Uitgezonderd korte films.

Televisieseries[bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.