Erik Ziengs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Erik Ziengs
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 27 september 1960
Functie lid Tweede Kamer
Partij VVD
Politieke functies
2010-heden lid Tweede Kamer der Staten-Generaal
Parlement & Politiek - biografie
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Erik Ziengs (Hoogersmilde, 27 september 1960) is een Nederlands politicus. De voormalig ondernemer is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Hij was eigenaar van een groothandel in reclame- en sportartikelen. Hij was zes jaar voorzitter van de VVD-Kamercentrale in Drenthe en daarvoor voorzitter van de VVD-afdeling Assen. Ziengs houdt zich als Kamerlid vooral bezig met het midden- en kleinbedrijf, toerisme, ondernemerschap en vermindering van de administratieve lastendruk. Daarnaast is hij bestuurslid (secretaris) van Plateaux Openbaar Onderwijs Assen (bestuurscommissie basisonderwijs) en is lid van de Raad van Commissarissen van Sport Drenthe. Sinds februari 2011 is hij gekozen in het dagelijks bestuur van Internationaal Perscentrum Nieuwspoort.

Ziengs kwam in 2010 in het nieuws omdat hij enkele jaren eerder zijn overbuurman van diens motor had getrokken omdat deze over Ziengs grond zou zijn gereden.[1]

Acteur[bewerken]

Als tiener speelde Ziengs de rol van Sicco in de televisieserie Bartje (1972) naar het gelijknamige boek van Anne de Vries.

Externe link[bewerken]