Erol Alkan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Zie Erol Erdal Alkan voor de Turks-Nederlandse voetballer
Erol Alkan

Erol Alkan is een in Londen gevestigde electro-dj van Turkse afkomst. Hij was de medeoprichter en vaste dj van de clubnacht Trash. Trash werd gehouden in de nachtclub The End in het centrum van Londen, en in de tien jaar dat het bestond (1997-2007), waren er onder andere optredens van Peaches, LCD Soundsystem, Yeah Yeah Yeahs, The Kills, Gonzales, Klaxons, The Rapture, Death from Above 1979 en Electric Six.

Alkan bracht verschillende remixes uit onder de naam Kurtis Rush in het begin van 2000, waaronder een remix van "Can't Get You Out of My Head" van Kylie Minogue en van "Blue Monday" van New Order. Alkan gebruikt ook wel de naam Mustapha 3000 en is de helft van de rock-formatie, Beyond the Wizard's Sleeve.

Alkan heeft remixes gemaakt voor artiesten als Mylo, Bloc Party, Daft Punk, The Chemical Brothers en Digitalism gemaakt, en in 2006 werd hij vanwege zijn remixes voor de Scissor Sisters, Justice en Franz Ferdinand door het Britse muziektijdschrift Mixmag uitgeroepen tot dj van het jaar.

In 2012 compileerde en mixte Alkan het I Love Techno-album voor het platenlabel Lektroluv. In de jaren daarna draaide hij ook geregeld met Daniel Avery.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

  • A Bugged Out Mix by Erol Alkan (2005)

Remixes[bewerken | brontekst bewerken]

Dj-mixes[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]