I Love Techno

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
I Love Techno
Algemene informatie
Locatie Vlag van België Gent (1995 - 2014)
Vlag van Frankrijk Montpellier (2011 - 2013 & 2015 - vandaag)
Duur 1 dag
Genre(s) Techno
Oprichter Peter Decuypere
Edities
Eerste editie 1995
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Lasershow tijdens I Love Techno 2009

I Love Techno is een techno-evenement dat van 1995 tot 2014 plaatsvond in Gent en sinds 2011 jaarlijks wordt georganiseerd in Pérols bij Montpellier.

Over de jaren heen is het aandeel van de technomuziek gezakt, en is het meer en meer een festival voor alle elektronische muziekstijlen geworden. Elk jaar wordt de diversiteit groter, dat tot de ergernis van de hardcore technofans. In 2011 was dubstep bijvoorbeeld bijzonder goed vertegenwoordigd. De optredens worden verzorgd door grote dj's uit binnen- en buitenland. De afgelopen edities hadden elk meer dan 30.000 bezoekers uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Van over heel de wereld zakken er jaarlijks feestgangers af naar Gent, sommigen maken zelfs de verre reis vanuit Australië.

Het evenement werd opgestart in 1995 in Vooruit in Gent. De founding fathers van dit evenement zijn Kris Verleyen (On The Rox, nu Live Nation) en Peter Decuypere, die ook aan de wieg stond van de wereldwijd gerenommeerde club Fuse in Brussel. Voor de eerste editie op 10 november 1995 met Jeff Mills, Richie Hawtin, en de toen nog nauwelijks bekende Daft Punk, was er een publiek van om en bij de 700 personen. In 1997 werd besloten om het evenement naar Flanders Expo plaats te verhuizen vanwege de beperkte capaciteit van de Vooruit. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de grootste uitgaansfeesten in West-Europa. In 2003 vond er een outdoor versie van I Love Techno plaats aan het industrieterrein van Balendijk (gemeente Lommel). Het bleek (voorlopig) een eenmalige versie te zijn.

In 2005 vierde I Love Techno zijn 10-jarig bestaan met een publiek van ongeveer 35.000 bezoekers. In 2010, voor het 15-jarig bestaan van I Love Techno, waren al de kaarten de deur uit in de voorverkoop. De jubileumeditie was volledig uitverkocht. De edities van 2009 en 2011 waren eveneens uitverkocht.

De laatste editie in België vond plaats op 8 november 2014. Na jaren waarin populaire genres als electro en dubstep de meerderheid van de zalen inpalmde heeft men zich in de editie van 2014 terug gefocust op hun roots met meer techno gerichte artiesten. Deze laatste editie trok 26.000 feestgangers aan. Een stuk minder dan de 35.000 op de uitverkochte edities.

Sinds 2011 werd het festival ook georganiseerd in het Parc des Expositions in het Franse Pérols bij Montpellier. Na het stopzetten van het festival in Gent, ging in 2015 het festival enkel in Montpellier door.[1]. De laatste editie was eind 2018.

Artiesten van vorige edities[bewerken | brontekst bewerken]

Volgende artiesten waren ooit (of meermaals) te zien op 'I Love Techno' Gent:

2014[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van België A. Brehme , Vlag van de Verenigde Staten Audion (dj) B2B Vlag van Canada Tiga , Vlag van Duitsland Boys Noize , Vlag van Frankrijk Brodinski B2B Vlag van Frankrijk Gesaffelstein , Vlag van het Verenigd Koninkrijk Clean Bandit , Vlag van het Verenigd Koninkrijk Daniel Avery B2B Vlag van het Verenigd Koninkrijk Erol Alkan , Vlag van het Verenigd Koninkrijk Dave Clarke , Vlag van het Verenigd Koninkrijk Duke Dumont , Vlag van het Verenigd Koninkrijk Gorgon City , Vlag van het Verenigd Koninkrijk Happa , Vlag van het Verenigd Koninkrijk Jamie Jones , Vlag van de Verenigde Staten Jeff Mills , Vlag van de Verenigde Staten Jimmy Edgar , Vlag van Oostenrijk Klangkarussell , Vlag van België Kong (dj) , Vlag van België Kr!z , Vlag van Duitsland Len Faki , Vlag van Duitsland Loco Dice , Vlag van België Marco Bailey , Vlag van België Mumbai Science , Vlag van Duitsland Paul Kalkbrenner , Vlag van het Verenigd Koninkrijk Paul Woolford , Vlag van het Verenigd Koninkrijk Paula Temple , Vlag van Argentinië Pfirter , Vlag van België Raving George , Vlag van de Verenigde Staten DJ Rush , Vlag van Duitsland Rødhåd , Vlag van Frankrijk Superdiscount , Vlag van Litouwen Ten Walls , Vlag van het Verenigd Koninkrijk The Advent , Vlag van het Verenigd Koninkrijk Underworld , Vlag van Frankrijk Vitalic

2015[bewerken | brontekst bewerken]

Paul Kalkbrenner, Tale Of Us, Nina Kravitz, Len Faki, Birdy Nam Nam, Vitalic, N'To, Bambounou en b2b avec French Fires, Camo & Krooked feat. MC Youthstar, Borgore, DJ Tennis, Paranoid London, Wilkinson, Savant, Alesia, Tomsize, Efix, Lucid en Contest Winner.

2016[bewerken | brontekst bewerken]

Maceo Plex, Laurent Garnier, Dave Clarke, Ben Klock samen met Marcel Dettmann, Mind Against, Recondite, Vitalic, Boys Noize, Worakls, Petit Biscuit, Noisia., Badjokes, Black Sun Empire, Comah, Cosmic Boys, Figure, Trollphace en Contest Winner.

2017[bewerken | brontekst bewerken]

Agoria samen met Oxia, Boris Brejcha, Étienne de Crécy, Jeff Mills, Paul Kalkbrenner, The Blaze, Rødhåd, Sam Paganini, Manu le Malin, Agents of Time, Citizen Kain, Zomboy, Herobust, Ecraze X Graphyt, Dimension, Romulus, Contest Winner, Killbox, Damien Messina, Idem Nevi, Todd en Yuki.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]