EuroParcs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
EuroParcs
Oprichting 17 juli 2008[1]
Hoofdkantoor Apeldoorn
Producten Vakantiehuizen in Nederland en op Bonaire
Sector Verhuur particuliere vakantiehuizen
Website http://www.europarcs.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

EuroParcs is een familiebedrijf uit Apeldoorn. De onderneming specialiseert zich sinds 2000 in het ontwikkelen en beheren van vakantieparken.

Geschiedenis[bewerken]

De in Otterlo op de Veluwe opgegroeide Wim Vos begon rond 1980 met vakantieonderkomens. Aanvankelijk lag daarbij de nadruk op aluminium stacaravans. In de jaren tachtig exploiteerde hij een tiental stacaravanparken. Na het jaar 2000 kocht hij een aantal vakantieparken; Ruighenrode in Lochem, Brunssheim te Brunssum, Hommelheide bij Susteren, Villapark De Rijp, Recreatie- & Watersportcentrum De Biesbosch, Reestervallei te IJhorst, Resort Poort van Amsterdam, Resort Poort van Zeeland en De Hooghe Bijsschel te Nuspeet. In 2015 kocht de familie Vos grond op het eiland Bonaire, daar wordt Resort Bonaire gerealiseerd. Sinds 2016 worden alle parken geëxploiteerd onder het label EuroParcs.

Familiebedrijf[bewerken]

EuroParcs is een familiebedrijf, zoon Wim Vos jr kwam in 2005 in de directie en in 2009 trad ook de tweede zoon, Wouter Vos, toe. Anno 2016 hebben de twee broers de volledige verantwoordelijkheid voor het bedrijf overgenomen.

Weldadigheid[bewerken]

De EuroParcs Charity Foundation is een stichting die is opgericht om mindervaliden en gezinnen met ernstig zieke kinderen een vakantie te bieden. Men kan gratis in speciaal daarvoor beschikbaar gestelde onderkomens van EuroParcs komen logeren. De stichting opereert onafhankelijk, maar Europarcs is wel de belangrijkste sponsor. Het bestuur wordt gevormd door drie leden van de familie Vos.