EuroParcs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
EuroParcs
Oprichting 17 juli 2008[1]
Eigenaar EuroParcs B.V.
Sleutelfiguren Wim Vos sr.
Oprichter
Wim Vos jr.
Wouter Vos
Co-Chief Executive Officers EuroParcs
Hoofdkantoor Oude Apeldoornseweg 48
7333 NS Apeldoorn
Gelderland
Nederland
Werknemers 700 (2021)
Producten Vakantieparken
Website EuroParcs.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

EuroParcs is een Nederlands bedrijf uit Apeldoorn dat zich specialiseert in het ontwikkelen en beheren van vakantieparken.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De in Otterlo opgeroeide Wim Vos begon rond 1980 met vakantieonderkomens. Aanvankelijk lag daarbij de nadruk op aluminium stacaravans. In de jaren tachtig exploiteerde hij een tiental stacaravanparken. Na 2000 kocht hij een aantal vakantieparken; Ruighenrode in Lochem, Brunssheim te Brunssum, Hommelheide bij Susteren, Villapark De Rijp, Recreatie- & Watersportcentrum De Biesbosch nabij Dordrecht, Reestervallei te IJhorst, Resort Poort van Amsterdam, Resort Poort van Zeeland en De Hooghe Bijsschel te Nunspeet.

In 2005 kwam de zoon van de oprichter, Wim Vos jr., in de directie en in 2009 trad ook de tweede zoon, Wouter Vos, toe. Beiden dragen sinds 2016 de volledige verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering.

EuroParcs kocht in 2015 grond op Bonaire. Hier worden onder de naam Resort Bonaire 114 appartementen verhuurd. Sinds 2016 worden alle parken geëxploiteerd onder het label EuroParcs. In datzelfde jaar was er controverse naar aanleiding van een reportage van het televisieprogramma Radar die de verkoopmethoden van vakantiewoningen onder het licht hield.[2] In 2018 had het bedrijf een dispuut met de gemeente Dronten over werken zonder vergunning op camping Riviera Beach.[3]

Investeerder Waterland nam in 2019 een meerderheidsbelang in EuroParcs. De broers Wim jr. en Wouter Vos wilden meer vakantiehuizen kunnen aanbieden en concurrenten in binnen- en buitenland overnemen. In 2020 nam het bedrijf concurrent Droomparken over. De naam Droomparken bleef (voorlopig) nog bestaan, ook op de shirts van voetbalclub Feyenoord waar het bedrijf hoofdsponsor is ten tijde van de overname. EuroParcs zou het sponsorcontract per het seizoen 2021/22 overnemen en daardoor op de shirts komen te staan.

In 2021 opende het bedrijf een kantoor in Keulen met het oog op de Duitstalige markt.

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

Bestuur[bewerken | brontekst bewerken]

EuroParcs
Naam Functie
Wim Vos jr. Co-Chief Executive Officer
Wouter Vos Co-Chief Executive Officer

Weldadigheid[bewerken | brontekst bewerken]

De EuroParcs Charity Foundation is een stichting die is opgericht om mindervaliden en gezinnen met ernstig zieke kinderen een vakantie te bieden. Men kan gratis in speciaal daarvoor beschikbaar gestelde onderkomens van EuroParcs komen logeren. De stichting opereert onafhankelijk, maar Europarcs is wel de belangrijkste sponsor. Het bestuur wordt gevormd door drie leden van de familie Vos.