Farming Simulator

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Farming Simulator
Tractor op Farming Simulator 2013
Tractor op Farming Simulator 2013
Ontwikkelaar(s) Giants Software
Uitgever(s) Giants Software
Focus Interactive
Astragon
Genre(s) simulatie
Spelmodus singleplayer, multiplayer
Platform(s) Windows, Mac, Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, PS Vita, Nintendo 3DS, iOS, Android, Windows Phone
Media steam, disc
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Farming Simulator (Duits: Landwirtschafts-Simulator) is een computerspel dat werd de ontwikkeld door Giants Software. De speler runt een boerderij. Door geld te verdienen met het telen van gewassen, kan hij virtueel nieuwe machines kopen. Hierdoor kan hij sneller en meer geld verdienen.

Er zijn anno 2014 zes spellen: Farming Simulator 2008, Farming Simulator 2009, Farming Simulator 2011, Farming Simulator 2013 , Farming Simulator 2014 en Farming Simulator 2015. Ook is het mogelijk om in zowel Farming Simulator 2011, Farming Simulator 2013 , Farming Simulator 2014 en Farming Simulator 2015 koeien te fokken en te melken.

Bij Farming Simulator is het mogelijk om de zogenaamde 'mods' te downloaden. De mods zijn verkrijgbaar op verschillende sites. De ontwikkelaars werken als een uitbreidingspakket waarbij je nieuwe voertuigen en machines kan gebruiken. Deze mods kun ook bestaan uit nieuwe boerderijen of werelden om in te spelen. Meestal zijn ze ontwikkeld door spelers zelf maar soms ook door het officiële 'modteam'. Mods kunnen vanaf verschillende sites gedownload worden. Afhankelijk van die site zijn ze gratis of soms ook gelimiteerd. Dat wil zeggen dat je slechts een beperkt aantal mods kan gebruiken van deze site.

Bij Farming simulator 2013 is er ook nog een Xbox 360 en PlayStation 3 versie. Farming Simulator 2015 komt nog op de Xbox 360 en one en ook op de Playstation 3 en 4