Farming Simulator

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.

Farming Simulator
Farming Simulator Logo.png
Ontwikkelaar(s) Giants Software
Uitgever(s) Focus Home Interactive
Genre(s) Simulatiespel
Platform(s) iOS, Android, Windows, Mac OS, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360, Nintendo 3DS, PlayStation 4, Xbox One
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Farming Simulator (Duits: Landwirtschafts-Simulator) is een computerspelserie, ontwikkeld door Giants Software. De speler runt in de spellen een boerderij. Door geld te verdienen met het telen van gewassen, kan de speler nieuwe machines kopen. Hierdoor kan de speler sneller en meer geld verdienen.

Gameplay[bewerken]

De speler is de eigenaar van een boerderij, waarbij hij of zij ervoor moet zorgen dat er geld in het laatje komt. Daarvoor moet de speler zaden planten met machines en er ook goed voor zorgen. De speler kan gebruik maken van mest of van water die hij of zij over het land kan spuiten. Als het goed gaat, kan de speler na een tijdje het land oogsten met een maaidorser. Ook kan de speler dieren zoals kippen of koeien kopen en verzorgen. De melk die de koe geeft kan uiteindelijk worden verkocht op een verkooppunt. De speler kan ook opdrachten krijgen tijdens het spelen en daar geld voor krijgen als deze opdrachten volbracht zijn.

Spellen[bewerken]

Farming Simulator 14[bewerken]

Farming Simulator 14 is een speciale versie voor smartphones en kleine spelcomputers. Het spel is te spelen op Android-, iOS- en Windows Phone-apparaten en op de Nintendo 3DS.

Farming Simulator 15[bewerken]

Farming Simulator 15 werd uitgebracht voor de pc, Mac, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. In het spel zitten meer dan 48 verschillende merken, van voertuigen tot gereedschap zoals kettingzagen, aanhangers en ploegen.

Farming Simulator 16[bewerken]

Farming Simulator 16 werd uitgebracht voor Android-, iOS- en Windows Phone-apparaten en de PlayStation Vita.

Farming Simulator 17[bewerken]

Farming Simulator 17 zal op 25 oktober 2016 worden uitgebracht voor pc, Mac, PlayStation 4 en Xbox One. Onder andere de merken Challenger, Fendt, Massey Ferguson en Valtra zullen in dit spel komen. Verder zullen volgens Lely de koeborstels van dit bedrijf in het spel komen [1]. In totaal zijn er 60 merken en zullen er 220 voertuigen in het spel komen. Daarnaast komt er een nieuwe vruchtsoort om te planten en te oogsten, namelijk zonnebloemen.

Mods[bewerken]

In de Farming Simulator-spellen voor de pc is het mogelijk om mods te downloaden. Deze mods kunnen bestaan uit nieuwe voertuigen, boerderijen of werelden om in te spelen. Meestal zijn ze ontwikkeld door spelers zelf, maar soms ook door het officiële 'modteam'. Mods kunnen vanaf verschillende sites gedownload worden. Afhankelijk van die site zijn ze gratis of soms ook gelimiteerd. Dat wil zeggen dat men slechts een beperkt aantal mods van deze site kan gebruiken.

Externe link[bewerken]