Farming Simulator

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.

Farming Simulator
Farming Simulator Logo.png
Ontwikkelaar(s) Giants Software
Uitgever(s) Focus Home Interactive
Genre(s) Simulatiespel
Platform(s) iOS, Android, Windows, Mac OS, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360, Nintendo 3DS, PlayStation 4, Xbox One, Stadia
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Farming Simulator (Duits: Landwirtschafts-Simulator) is een computerspelserie, ontwikkeld door Giants Software waarin de speler een boerderij runt. Door geld te verdienen met het telen, oogsten en verkopen van gewassen, kan de speler nieuwe machines kopen, wat meer geld oplevert.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

De speler is de eigenaar van een boerderij, waarbij de boer ervoor moet zorgen dat er geld in het laatje komt. Daarvoor moet de speler zaaien met een zaaimachine en later de oogst zien te verkopen. De speler kan gebruik maken van mest of water om de oogst te vergroten. Als het goed gaat, kan de speler na een tijdje het land oogsten met een maaidorser.

Ook kan de speler dieren zoals kippen of koeien kopen en verzorgen. De melk die de koe geeft kan uiteindelijk worden verkocht op een verkooppunt. De speler kan ook opdrachten krijgen tijdens het spelen en daar geld voor krijgen als deze opdrachten volbracht zijn.

Spellen[bewerken | brontekst bewerken]

Farming Simulator 14[bewerken | brontekst bewerken]

Farming Simulator 14 is een speciale versie voor smartphones en kleine spelcomputers. Het spel is te spelen op Android-, iOS- en Windows Phone-apparaten en op de Nintendo 3DS.

Farming Simulator 15[bewerken | brontekst bewerken]

Farming Simulator 15 werd uitgebracht voor de pc, Mac, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. In het spel zitten meer dan 48 verschillende merken, van voertuigen tot gereedschap zoals kettingzagen, aanhangers en ploegen.

Farming Simulator 16[bewerken | brontekst bewerken]

Farming Simulator 16 werd uitgebracht voor Android-, iOS- en Windows Phone-apparaten en de PlayStation Vita.

Farming Simulator 17[bewerken | brontekst bewerken]

Farming Simulator 17 werd op 25 oktober 2016 uitgebracht voor pc, Mac, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Onder andere de merken Challenger, Fendt, Massey Ferguson en Valtra zitten in deze versie. Verder worden onder andere de koeborstels van Lely gepromoot.[1] In totaal zijn er 75 merken en 250 voertuigen in het spel. Er zijn twee extra vruchtsoorten om te planten en te oogsten opgenomen, namelijk zonnebloemen en sojabonen. Als nieuwe diersoort is het varken beschikbaar. Nieuw is ook de mogelijkheid om te werken voor andere landbouwers.

Farming Simulator 19[bewerken | brontekst bewerken]

Farming Simulator 19 is uitgekomen op 20 november 2018 op pc, Mac, PlayStation 4 en Xbox One. Nieuw is dat in deze versie paarden zijn die bereden kunnen worden. Ook zullen Katoen en Haver beschikbaar zijn om te planten en te oogsten.Hiervoor zullen speciale medewerkers voor in dienst genomen kunnen worden. En het merk John Deere zal opgenomen worden.[2]

Mods[bewerken | brontekst bewerken]

In de Farming Simulator-spellen voor de pc, Playstation 4 en Xbox One is het mogelijk om mods te downloaden. Deze mods kunnen bestaan uit nieuwe voertuigen, boerderijen of werelden om in te spelen. Meestal zijn ze ontwikkeld door spelers zelf, maar soms ook door het officiële 'modteam'. Mods zijn gratis, maar de ontwikkelaar kan wel een vrijwillige bijdrage vragen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]