Focus filmtheater

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Focus Filmtheater op het Audrey Hepburnplein.

Focus Filmtheater is een filmtheater gevestigd in de Gelderse hoofdstad Arnhem. Het filmhuis bevindt zich op het Audrey Hepburnplein. Het wordt geëxploiteerd door de stichting Focus Filmtheater Arnhem. Het filmhuis heeft geen winstoogmerk en maakt als culturele instelling onderdeel uit van het gemeentelijke cultuurbeleid Arnhem. Het complex heeft 5 bioscoopzalen.

Geschiedenis[bewerken]

In 1973 verhuist Filmhuis Arnhem van het Willemsplein naar de Korenbeurs. Er worden niet alleen films getoond maar er zijn ook musicals, dansavonden, performances en ruilbeurzen voor strips. De bioscoop heeft dan nog maar 1 zaal, later wordt er uitgebreid met zaal 2 en 3 (2005). Vanaf 2006 draagt de bioscoop de naam Filmhuis Focus.

de Korenbeurs op de Korenmarkt. Het filmhuis had twee bioscoopzalen. In november 2005 werd een derde zaal op de begane grond achter in het gebouw gebouwd. Op 17 februari 2006 werd de naam van Filmhuis Arnhem gewijzigd in Focus Filmtheater. In 2018 verhuisde Focus naar een nieuw gebouwd filmtheater op het Audrey Hepburnplein.

Aanbod[bewerken]

De programmering bestaat onder meer uit actuele kwaliteitsfilms, hoogtepunten uit de filmhistorie, themareeksen, documentaires, kinderfilms en educatieve activiteiten. In de zomer wordt op het dakterras regelmatig een avondfilm vertoond.

Externe link[bewerken]