Frank Visser (rechter)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Frank Visser
Auto van het SBS6-programma Mr. Frank Visser doet uitspraak. Links Viktor Brand, rechts Frank Visser
Volledige naam Frank Visser
Bijnaam Mr. Frank Visser
Geboren 17 mei 1951
Geboorteplaats Maartensdijk
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep Rechter, presentator en schrijver
Jaren actief 1989 - heden
Bekend van De Rijdende Rechter
De Vakantierechter
Mr. Frank Visser doet uitspraak
Mr. Frank Visser rijdt visite
Mr. Frank Visser: wordt u al geholpen?
Portaal  Portaalicoon   Media

Frank Visser (Maartensdijk, 17 mei 1951) is een Nederlandse rechter, televisiepresentator en schrijver. Visser kreeg bij het grote publiek vooral naamsbekendheid door zijn rol als rechter en presentator in het programma De Rijdende Rechter.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Vroegere jaren[bewerken | brontekst bewerken]

Frank Visser was van 1989 tot 2014 kantonrechter in Zaandam. Voor 1989 was hij griffier bij de rechtbank, rechercheur bij de politie, reclasseringsambtenaar bij het Leger des Heils en officier van justitie. In 1983 werd hij aangesteld als een van de speciale officieren van justitie voor grote fraudezaken. In 2003 werd hij ook benoemd tot buitengewoon ambtenaar der burgerlijke stand in de toenmalige gemeente Loenen (aan de Vecht).

Televisiecarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Visser is bekend als 'rechter' in het Nederlandse televisieprogramma De Rijdende Rechter van IDTV, dat uitgezonden werd door de NCRV en later van KRO-NCRV. In het televisieprogramma, dat sinds 1995 wordt uitgezonden, kunnen mensen en organisaties geschillen voorleggen, waarna mr. Frank Visser een bindende uitspraak deed. Er wordt niet officieel recht gesproken: beide partijen tekenen een contract waarin zij aangeven akkoord te gaan met de uitspraak van de rechter in de functie van bindend adviseur (zij sluiten een vaststellingsovereenkomst). Van 2005 tot 2008 was Visser ook bekend als De Vakantierechter. Tussen 2009 en 2015 presenteerde hij voor de NCRV en later KRO-NCRV ook Recht in de Regio.

In augustus 2015 werd bekend dat Visser zou overstappen naar SBS6.[1] Daar maakt hij sindsdien samen met presentator Viktor Brand de programma's Mr. Frank Visser doet uitspraak en Mr. Frank Visser rijdt visite - beide voor Vincent TV Producties. Tevens is op SBS6 het programma Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?, waarin Viktor Brand bij de deelnemers van het programma Mr. Frank Visser doet uitspraak langsgaat om uit te zoeken hoe het nu na de uitspraak gaat en of er nog problemen zijn. Visser is hierbij niet te zien. Sinds najaar 2020 heeft hij een spreekuur, bijna iedere werkdag uitgezonden, waar hij advies uitbrengt. Sinds eind september 2020 verwelkomt Viktor Brand de gasten. Ook is er een andere rechter, Reinier Groos, die een advies doet bij een zaak en langzaam meer zaken voor zijn rekening neemt. In september 2020 is mr. Groos 58 jaar oud.

Als Rijdende Rechter werd Visser bij KRO-NCRV in 2016 opgevolgd door John Reid.

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Televisie als presentator
Jaar Productie Opmerkingen
1995 - 2015 De Rijdende Rechter Als rechter en een van de presentatoren
2005 - 2008 De Vakantierechter
2009 - 2015 Recht in de Regio
2016 - heden Mr. Frank Visser doet uitspraak
2017 - heden Mr. Frank Visser rijdt visite Met mr. Reinier Groos
2020 - heden Mr. Frank Visser: wordt u al geholpen? Met mr. Reinier Groos
2020 Ik hou van Holland Team Jeroen

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • De verdachte zakenman (1987)
  • Mij pak je niet (1989)
  • In alle redelijkheid (1992)
  • Verhalen van een Televisierechter (2000)
  • Onze Buren (2008)