Frost*

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Frost* in 2008

Frost* is een Britse muziekgroep binnen het segment van progressieve metal / progressieve rock. Deze als supergroep aangekondigde band is rondom Jem Godfrey gebouwd.

Godfrey is een relatief onbekend musicus en producer, die voornamelijk op de achtergrond werkt. Zo was hij betrokken bij bijvoorbeeld Atomic Kitten. Hij wilde echter iets anders en begon vanaf 2004 progressieve rock te componeren en verzamelde een band om zich heen met John Mitchell (Arena), John Jowitt (ook Arena en IQ), Andy Edwards (Priory of Brion, ooit begeleidingband van Robert Plant) en John Boyes. Boyes en Godfrey kenden elkaar van Freefall, een vroege versie van Frost*.

In redelijk korte tijd komt hun eerste studioalbum Milliontown uit. Het karakteristieke van de band zit in de grote dynamische verschillen binnen de composities. Als na het album een korte tournee volgt, geeft Godfrey alweer aan dat hij wil stoppen met de band; hij ziet dat toeren niet zo zitten. Begin 2007 houdt de band op te bestaan. Echter een paar maanden later blijkt dat Godfrey het toch niet kan laten en probeert Frost* een nieuw leven in te blazen. In 2008 komt hun tweede studioalbum uit Experiments in Mass Appeal. Godfrey vindt zijn eigen stem niet goed genoeg en schakelt Declan Burke in. Daarna komt er een carrousel op gang met als middelpunt de slagwerker. Edwards ging leiding geven aan een muziekschool, Nick D'Virgilio van Spock's Beard hanteerde begin 2009 de stokken, daarna kwam Alex Thomas. Vervolgens moet John Jowitt afzeggen, zijn partij wordt dan gespeeld door Nathan King, oorspronkelijk gitarist, maar broer van de basgitaarplukker van Level 42 Mark King.

Er zijn plannen voor een livealbum onder de titel The Philadelphia Experiment.

Discografie[bewerken]

  • 2006:Milliontown
  • 2007:Live EP (alleen tijdens live-optredens te koop)
  • 2008:Experiments in Mass Appeal
  • 2009:The Philadelphia Experiment
  • 2013:The Rockfield Files
  • 2016: Falling Satellites