New GSP Stadium

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf GSP Stadion)
Ga naar: navigatie, zoeken
Zie artikel Zie GSP Stadion (1902) voor het oude GSP Stadion.
New GSP Stadium
GSP Stadium in Nicosia (Omonoia - Manchester City).jpg
Plaats Nicosia, Cyprus
Capaciteit 22.859
Bouwjaar 1999
Geopend 6 oktober 1999
Eigenaar Pancyprian Gymnastic Association
Bespelers APOEL Nicosia
Omonia Nicosia
Olympiakos Nicosia
Cypriotisch voetbalelftal
Portaal  Portaalicoon   Sport

Het New GSP Stadium (Grieks: Στάδιο Γυμναστικός Σύλλογος "Τα Παγκύπρια", Stadio Gymnastikos Syllogos "Ta Pankipria") is een voetbalstadion in de Cypriotische hoofdstad Nicosia. Het stadion heeft een capaciteit van 22.859 plaatsen en is daarmee het grootste stadion van Cyprus. Het stadion werd in 1999 gebouwd en geopend. In dit stadion spelen de voetbalclubs APOEL Nicosia, Olympiakos Nicosia en Omonia Nicosia hun thuiswedstrijden, evenals het Cypriotisch voetbalelftal. Het stadion wordt weleens verward met zijn voorganger, het Old GSP Stadium. Dit stadion lag ook in Nicosia en heeft een capaciteit van 12.000 plaatsen.

Het New GSP Stadium-complex bestaat uit drie delen: een voetbalstadion, een atletiekstadion en een voetbalveld bestemd voor trainingen. Het voetbalstadion is het enige van de drie wat de naam New GSP Stadium draagt. Het stadion ligt bij de ingang van Nicosia.

Het New GSP Stadium is het enige door de UEFA goedgekeurde stadion uit Cyprus. In het stadion hebben ook buitenlandse clubs wedstrijden afgewerkt, zoals clubs afkomstig uit Israël door de onveiligheid in hun land. Tijdens de Olympische Zomerspelen 2004 in Athene gebruikten veel atleten het New GSP Stadium als trainingslocatie.

Externe links[bewerken]