Gary Wolstenholme

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als je de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd hebt, kun je dit sjabloon verwijderen. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Gary Wolstenholme
2011
2011
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Engeland Engeland
Geboorteplaats Egham
Geboortedatum 21 augustus 1960
Carrière
Profdebuut 1957
Overwinningen per tour
European Tour 5
Andere Tour(s) 21 (Senior Tour)
4 (Nationaal)
10 (Elders)
Laatst bijgewerkt op: 7-6-2012
Portaal  Portaalicoon   Golf

Gary Wolstenholme MBE (Egham, 21 augustus 1960) werd wel de 'eeuwige amateur' genoemd.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Wolstenholme is de zoon van Guy Wolstenholme, een professional golfer. Hij groeide op in Surrey. Hij heeft over de hele wereld amateurs kampioenschappen gewonnen, inclusief tweemaal het Brits Amateur, het meeste vooraanstaande toernooi in Europa.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Op 48-jarige leeftijd verloor hij zijn baan en besloot alsnog professional te worden. Het lukte hem niet via de Tourschool toegang tot de Europese PGA Tour te krijgen. Hij speelt nu op de Europese Senior Tour.

In 2007 verloor hij de play-off om mee te mogen spelen op het US Open maar in 2008 lukte het hem zich te kwalificeren. Hij miste de cut maar vond het een fantastische ervaring om met Ernie Els en Tiger Woods op de drivingrange te staan, en een oefenronde te spelen met Paul Casey en Nick Dougherty.

In 2009 kwalificeerde hij zich voor de Seniors Tour van 2010, het jaar waarin hij vijftig jaar werd. In 2010 kwam zijn autobiografie uit: The Long and The Short of it. In 2011 werd hij Rookie of the Year.

In 2012 won hij twee van de eerste drie seniorentoernooien.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Onderscheiden[bewerken | brontekst bewerken]

In 2007 werd Wolstenholme op Buckingham Palace onderscheiden met de benoeming tot Lid in de Orde van het Britse Rijk vanwege zijn bijdrage aan sport.