Gebruiker:Alexphangia/Kladblok2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Vlag van Azuay[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Azuay

De vlag van Azuay bestaat uit twee horizontale banden in de kleurencombinatie rood-geel. De vlag lijkt sterk op de vlag van de Ecuadoraanse stad Cuenca. De vlag is in gebruik sinds 4 maart 1969.

Vlag van Azuay volgens Smith

Volgens Spectrum Vlaggenboek meldt dat de vlag bestaat uit twee horizontale banden in de kleurencombinatie wit-rood. De vlag lijkt sterk op de vlag van Polen.

Azuay

Vlag van Bolívar (Ecuador)[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Bolívar

De vlag van Bolívar bestaat uit twee horizontale banden in de kleurencombinatie rood-groen. De rode baan vertegenwoordigt het bloed van de inwoners van de provincie dat is vergoten in de strijd van de Camino Real, en de groene baan heeft de betekenis van de kleur van de levendige en productieve velden.

Bolívar

Vlag van Cañar[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Cañar

De vlag van Cañar is een horizontale driekleur bestaande uit de kleurencombinatie blauw-geel-rood. In sommige versies wordt het wapen van Cañar in de vlag geplaatst. De vlag keurde de Provinciale Raad van Cañar op 23 april 1954 de verordening goed die de provinciale symbolen toekende. De blauwe kleur symboliseert de hoogheid van zijn idealen, geel de landbouw- en mijnbouwrijkdom en rood de harten van de inwoners vol enthousiasme en geloof in een glorieuze toekomst.

Vlag van Canar volgens Smith

Volgens Spectrum Vlaggenboek meldt dat de vlag bestaat uit drie ongelijke horizontale driekleur met dunnere baan in het midden (ongeveer 3:2:3) van donkerder blauw, geel en rood. De vlag heeft een hoogte-breedteverhouding van 1:2.

Cañar

Vlag van Carchi[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Carchi

De vlag van Carchi is een horizontale driekleur bestaande uit de kleurencombinatie groen-geel-rood. De vlag is in gebruik sinds 27 april 1954.

Carchi

Vlag van Chimborazo[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Chimborazo (zonder wapen)

De vlag van Chimborazo bestaat uit twee even hoge horizontale banen in de kleuren rood (boven) en blauw, met in het midden het wapen van Chimborazo. De vlag is in gebruik sinds 30 juni 1960.

Vlag van Chimborazo volgens Smith

Vaak worden vlaggen zonder wapen gebruikt omdat ze minder duur zijn. Voor sommige provincies kan echter wel een wapenschild worden gebruikt, vooral voor Chimborazo en Cotopaxi die dezelfde kleuren hebben.

Volgens Spectrum Vlaggenboek meldt dat de vlag wordt diagonaal in tweeën gedeeld, waardoor er twee driehoeken ontstaan: een rode en een blauwe.

Chimborazo

Vlag van Cotopaxi[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Cotopaxi

De vlag van Cotopaxi bestaat uit twee horizontale banden in de kleurencombinatie rood-blauw. In sommige versies wordt het wapen van Cotopaxi in de vlag geplaatst om verwarring met de vlag van Chimborazo te voorkomen. De vlag werd in juli 1972 aangenomen.

Vlag van Cotopaxi volgens Smith

Volgens Spectrum Vlaggenboek meldt dat de vlag bestaat uit twee horizontale banden in de kleurencombinatie blauw-bruin.

Cotopaxi

Vlag van El Oro[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van El Oro

De vlag van El Oro bestaat uit drie verticale banen, de twee gelijke zijden in groen en het midden in geel, breder, drie keer de breedte van een groene baan. Het geel vertegenwoordigt de agrarische rijkdom en de productiviteit van het edele metaal, en het groen, het groen van het platteland van de provincie en de nobele aspiraties van de mensen om betere doelen van verbetering te bereiken, voor cultuur, onderwijs, werk en vereniging.

Vlag van El Oro volgens Smith

Volgens Spectrum Vlaggenboek meldt dat de vlag bestaat uit drie horizontale banen in de kleuren groen, geel en rood. De groene baan is even groot als de gele en rode samen. Hij toont de vlag van Colombia in een kanton aan de hijskant.

El Oro

Vlag van Esmeraldas[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Esmeraldas

De vlag van Esmeraldas bestaat uit twee horizontale banden in de kleurencombinatie wit-groen. In sommige versies wordt het wapen van Esmeraldas in de vlag geplaatst. De vlag is niet alleen in gebruik als provincievlag voor Esmeraldas, maar ook als vlag van de stad Esmeraldas en het kanton Esmeraldas.

De kleur wit symboliseert de hoogte van de wolken "die vrolijk spottend spelen met alle geometrie in onze wijde hemel" De kleur groen is "de echte uitdrukking van de frisse kleur van onze rijke en vruchtbare velden, van het natte gras van onze weilanden". De vlag werd ontworpen door César Névil Estupiñán.

Esmeraldas

Vlag van Imbabura[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Imbabura

De vlag van Imbabura bestaat uit een rood-wit-groene driekleur met een blauwe driehoek aan de hijszijde. In sommige versies wordt het wapen van Imbabura in de vlag geplaatst. De vlag is in gebruik sinds 22 augustus 1957.

Vlag van Imbabura volgens Smith

Volgens Spectrum Vlaggenboek meldt dat de vlag bestaat uit een groen-wit-rode driekleur met een blauwe driehoek aan de vluchtzijde. Deze vlag staat ondersteboven.

Imbabura

Vlag van Loja[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Loja

De vlag van Loja bestaat uit vijf horizontale banden in de kleurencombinatie rood-blauw-geel-blauw-rood in de verhouding 2:1:2:1:2, en het rood en geel worden gescheiden door nog twee kleine banen, de sterren, die de kantons van de provincie Loja voorstellen.

De vlag kent enkele varianten, dus vijf horizontale banden in de kleurencombinatie rood-blauw-geel-blauw-rood in de verhouding 1:1:2:1:1, gescheiden door nog twee kleine banen. In het midden een boog met tien witte sterren. In sommige versies wordt het wapen van Loja in de vlag (zonder sterren) geplaatst.

Vlag van Loja volgens Smith

Volgens Spectrum Vlaggenboek meldt dat de vlag bestaat uit vijf horizontale banden in de kleurencombinatie rood-blauw-geel-blauw-rood.

Loja

Vlag van Los Ríos (Ecuador)[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Los Ríos

De vlag van Los Ríos is een horizontale driekleur bestaande uit de kleurencombinatie groen-wit-groen. De groene kleur symboliseert de vruchtbaarheid van de grond en de witte kleur symboliseert de kalme en vredige geest van de inwoners en de transparantie van het water. In sommige versies wordt het wapen van Los Ríos in de vlag geplaatst.

Los Ríos

Vlag van Morona-Santiago[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Morona-Santiago

De vlag van Morona-Santiago bestaat uit twee horizontale banden in de kleurencombinatie geel-groen, die de rijkdom en vruchtbaarheid van de grond symboliseren.

Vlag van Morona-Santiago volgens Smith

Volgens Spectrum Vlaggenboek meldt dat de vlag bestaat uit twee horizontale banden in de kleurencombinatie groen-geel. Deze vlag staat ondersteboven.

Morona-Santiago

Vlag van Napo[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Napo

De vlag van Napo bestaat uit vier horizontale banen. De eerste beslaat de bovenste helft; deze is geel van kleur en symboliseert landbouw, veeteelt, mijnbouw, rijkdom, enz. De drie resterende banen, in de onderste helft, hebben gelijke ruimtes en van boven naar beneden zijn hun kleuren: wit dat vrede, vooruitgang, wetenschap en werk symboliseert; blauw dat de lucht, het water van de rivieren, meren, lagunes en dezelfde orografie vertegenwoordigt en rood dat de historische gebeurtenissen, de gewoonten, de wetten, de helden en vooraanstaande mensen van de provincie vertegenwoordigt.

Vlag van Napo volgens Smith

Volgens Spectrum Vlaggenboek meldt dat de vlag bestaat uit twee horizontale banden in de kleurencombinatie geel-bruin.

Napo

Vlag van Orellana[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Orellana

De vlag van Orellana bestaat uit drie horizontale banen van wit-groen-geel, met een verticale zwarte streep aan de mastzijde en er staan vier witte sterren geplaatst op de zwarte streep.

De kleuren en figuren hebben elk een eigen symbolische betekenis.

  • De witte streep symboliseert de vreedzame bevolking van het Amazonebekken.
  • De groene streep staat voor de rijke biodiversiteit van het uitgestrekte Amazoneregenwoud.
  • De gele streep vertegenwoordigt goud, een deel van de grondstoffen van de provincie.
  • De zwarte, verticale streep vertegenwoordigt de rijkdom aan olie die wordt gewonnen uit de bodem van de Amazone.
  • De vier sterren symboliseren de vier kantons waaruit de provincie bestaat.

Orellana

Vlag van Pastaza[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Pastaza

De vlag van Pastaza is verdeeld in vier kwarten van gelijke grootte. De twee tegenover elkaar liggende kwarten zijn afwisselend groen en geel, wat staat voor de vruchtbaarheid van de grond en Pastaza's rijkdommen aan goud en water. De vlag is in gebruik sinds 23 maart 1971.

Vlag van Pastaza volgens Smith

Volgens Spectrum Vlaggenboek meldt dat de vlag bestaat uit twee horizontale banden in de kleurencombinatie geel-groen.

Pastaza

Vlag van Pichincha[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Pichincha

De vlag van Pichincha bestaat uit twee kleuren: de linker helft is geel en de rechterhelft rood. In het midden van de vlag staat het wapen met een zon omringd door negen sterren die de eenheid en de macht van de negen kantons symboliseren waaruit de provincie oorspronkelijk bestond. De vlag is in gebruik sinds 8 mei 1979.

Vlag van Pichincha volgens Smith

Het is een gele en rode verticale tweekleurige vlag en, zoals bij veel van dit soort vlaggen, lijkt het erop dat de officiële versie het wapen bevat, terwijl dit effen ontwerp een onofficiële versie is die wordt getolereerd om goedkope vlaggenproductie mogelijk te maken.

Volgens Spectrum Vlaggenboek meldt dat de vlag bestaat uit twee horizontale banden in de kleurencombinatie geel-rood.

Pichincha

Vlag van Santa Elena[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Santa Elena

De vlag van Santa Elena is een verticale driekleur in de kleuren groen, blauw en lichtblauw, die overeenkomen met de kantons Santa Elena, Salinas en La Libertad, volgens de historische volgorde van hun kantonnering en die de monolithische eenheid van haar inwoners bekrachtigen.

Santa Elena

Vlag van Sucumbíos[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Sucumbíos

De vlag van Sucumbíos is een horizontale driekleur bestaande uit de kleurencombinatie groen-wit-geel. In sommige versies wordt het wapen van Sucumbíos in de vlag geplaatst. De herkomst van de kleuren zijn onbekend.

Sucumbíos

Vlag van Tungurahua[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Tungurahua

De vlag van Tungurahua is een horizontale driekleur bestaande uit de kleurencombinatie rood-groen-rood. De eerste en derde baan zijn rood en symboliseren de rebellie van de lokale bevolking. De middelste baan is groen en staat voor het veld, de vegetatie en geluk. De vlag is in gebruik sinds 1954. In sommige versies wordt het wapen van Tungurahua in de vlag geplaatst.

Vlag van Tungurahua volgens Smith

De vlag is niet alleen in gebruik als provincievlag voor Tungurahua, maar ook als vlag van de stad Ambato en het kanton Ambato, in 2002 afgekondigd en op 26 januari 2004 hervormd door de gemeenteraad van het kanton Ambato.

Volgens Spectrum Vlaggenboek meldt dat de vlag bestaat uit drie horizontale banden in de kleurencombinatie rood-geel-rood.

Tungurahua