Gebruiker:Aromo89/Kladblok/Montessori Lyceum Groningen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Montessori Lyceum Groningen
Algemeen
Locatie Groningen
Opgericht 2016
Type vmbo-tl, havo, atheneum, atheneumPlus
Denominatie openbaar
Bevoegd gezag Stichting Openbaar Onderwijs Groningen
Personen
Rector Arno Moeijes
Leraren 75 (2018-2019)[1]
Studenten 1116 (2021-2022)[2]
Overig
Afkorting MLG
Website montessorilyceumgroningen.nl
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Montessori Lyceum Groningen is een Nederlandse openbare Montessorischool voor voortgezet onderwijs in de stad Groningen. De school is onderdeel van het Zernike College.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 2015 werd besloten het Zernike College in drie scholen te verdelen, omdat de school te groot was geworden.[3] Het Montessori Lyceum Groningen is in 2016 ontstaan uit het Zernike Montessori Junior College en de montessori afdeling van het Zernike College Haren.

De school bevindt zich in Groningen. De school zit in een gebouw in de wijk Helpman. Het gebouw komt uit 1926, en is ontworpen door stadsarchitect J.A. Mulock Houwer.[4] In de toekomst krijgt de school de locatie aan de Hora Siccamasingel van de Groningse Schoolvereniging er bij.[5]

Onderwijs[bewerken | brontekst bewerken]

De school geeft les volgens het Montessorionderwijs. Op de school kunnen leerlingen havo en vwo volgen. Ook heeft de school een tl/havo xl brugklas. Elk jaar organiseert de school in samenwerking met het Montessori Vaklyceum voor de onderbouw een Cultuurmarathon, een vierdaagse cultuur- en sportmanifestatie.[6] Het Montessori Lyceum Groningen heeft een uitwisselingsprogramma met vele scholen elders in Europa.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Categorie:School in Groningen (gemeente) Categorie:School in Groningen (stad) Categorie:Montessorischool Categorie:Openbare school in Nederland Categorie:School in het voortgezet onderwijs in Nederland