Gebruiker:BabaBomBeezy/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Urbs (Rapper)


Urbian James Vers (Paramaribo, 1992), beter bekend als Urbs, is een Nederlandse rapper, producer en regisseur. Naast rappen en regisseren produceert Vers beats onder de alias Bombay Pápi.

Urbs
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Urbian Vers
Bijnaam Urbba, Bombay Papi
Geboren 1992
Werk
Jaren actief 2007 - heden
Genre(s) rap, nederhop, RnB, Latin
Beroep Muzikant, songwriter, producer, rapper, sales manager, regisseur
Label(s) Sub Rosa Records
Verwante artiesten Flow&CO
Officiële website
Actief in Flow&CO
Functie(s) Rapper,Songwriter, regisseur, producer, Executive producer
In deze formatie 2007 - 2014
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Wiki Bio Urbs

Urbian James Vers (Paramaribo, 1992), beter bekend als Urbs, is een Nederlandse rapper, producer en regisseur. Naast rappen en regisseren produceert hij beats onder de alias Bombay Pápi.


Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Zijn neef gaf hem ooit een cd’tje van rapper U-God en zo raakte Urbs in aanraking met rap. Door als tiener te luisteren naar de cd’s van zijn zus kwam hij in aanraking met de veelzijdigheid van de Hiphop cultuur. Samen met Pletnum, Bruno Prent en Melle Jutte vormde hij In 2010 de rapgroep Flow&CO. Hij heeft gestudeerd aan de Herman Brood Academie in Utrecht.

In december 2012 won hij met Flow&CO de 27ste editie van de Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop. Ze kwamen zowel bij de jury als het publiek als beste uit de bus. "Ze brengen een dynamische show met veel afwisseling en een komische energie", oordeelde de jury. Begin 2012 won Flow&CO ook hiphopcompetitie Hip-Hop Hard in het oosten van Nederland. Door de dubbele prijswinst werd Flow&CO Als het ware gelanceerd en speelden ze in vrijwel elk poppodium en stonden ze op de grotere festivals.

Rond 2014 ging Flow&CO uit elkaar en begon hij zich te ontwikkelen als solo artiest op de Herman Brood Academie. Op 7 juli 2017 liet hij weer van zich horen met de single “Love Offline”.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Single’s
  • 2017: Love Offline
Samenwerkingen
  • 2009: Urbs & Say “Urbbanisatie”
  • 2012: Flow&CO – De Snapbedoel Tape
  • 2013: Flow&CO – De Kibbelayng Tape
  • 2013: BreekBrood – Breekbrood Vol.3 EP