Naar inhoud springen

Gebruiker:Boudewijn de Jong/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Boudewijn de Jong/Kladblok

Dit is het persoonlijke kladblok van Boudewijn de Jong.

Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen met wat meer Wikipedia-ervaring) en mag dus geen onoorbare dingen bevatten, zoals auteursrechtschendingen.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.


Sebastiaan Koolhoven[bewerken | brontekst bewerken]

Sebastiaan Koolhoven is een Nederlandse componist, arrangeur en producer. Hij heeft viool gestudeerd in Rotterdam aan het conservatorium.

Jeugd en invloeden[bewerken | brontekst bewerken]

Zowel zijn moeder als grootmoeder waren klassiek pianist. Via zijn vader heeft hij kennis gemaakt met jazz en via zijn broer leerde hij ook lichte muziek kennen van onder andere Led Zeppelin en Jimmy Hendrix. Alle bovenstaande stromingen zijn van invloed geweest op zijn latere werk als componist en arrangeur.

Van uitvoerend musicus tot arrangeur[bewerken | brontekst bewerken]

Nadat hij het conservatorium afgerond had, heeft hij jarenlang deel uitgemaakt van het Mathilde Santing ensemble als multi-instrumentalist en arrangeur. Hiermee heeft hij ook veel buiten de grenzen van Nederland opgetreden. Het verzoek van Santing om muziek voor haar te arrangeren leidt ertoe dat Koolhoven vanaf dat moment zijn voornaamste focus verlegt van muzikant naar arrangeur. In deze rol werkt hij samen met onder andere Frank Boeijen, Boudewijn de Groot, Liesbeth List, Trijntje Oosterhuis, Wende Snijders, Nynke Laverman, Maria Markesini.

Jaren negentig[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf de jaren negentig houdt Koolhoven zich voornamelijk bezig met componeren arrangeren en produceren van cd's. Hij schreef voor verschillende ensembles en orkesten waaronder het Concertgebouworkest, het Metropole Orchestra, het Residentie Orkest en The city of Prague Philharmonic. Een aantal van zijn cd producties werden met een Edison onderscheiden en bereikten een gouden of platina status.

Recente jaren[bewerken | brontekst bewerken]

In de afgelopen jaren schrijft Koolhoven in toenemende mate composities voor films en documentaires met onder andere Frans weisz, Pieter Verhoeff en Roel van Dalen. De tv serie Sien van Sellingen (regie Pieter Verhoeff) ontving de Beeld en Geluid Award 2011.

Lonesome Orchestra[bewerken | brontekst bewerken]

Het meest recente project van Koolhoven Lonesome Orchestra is een samenwerking met componist/toetsenist Ton Snijders, getiteld Ode to a dream. Hieraan werkten solisten als Emmy Verhey, Angelo Verploegen en Hermine Deurloo mee.


Bronvermelding

Officiële website website Ton Snijders Muziekencyclopedie