Gebruiker:CPVB86/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dutch Designers Outlet[bewerken | brontekst bewerken]

Dutch Designers Outlet is een webwinkel dat zich gespecialiseerd heeft in het online verkopen van Nederlandse lingeriemerken. De online winkel werd in 2005 opgericht door Folkert van Beek en Monique van Beek. Zowel het hoofdkantoor als magazijn zijn gevestigd in Nijmegen[1], Gelderland.

Dutch Designers Outlet telt gemiddeld zo'n 6 medewerkers. Dit is inclusief de directie die zelf ook actief meewerkt op de vloer. Het assortiment bestaat uit zo'n 6600 artikelen[2] verdeeld over verschillende productcategorieën waaronder - voornamelijk - dames lingerie, heren ondergoed maar ook badmode, nachtmode en accessoires.

Handelsnamen[bewerken | brontekst bewerken]

In het register van de Kamer van Koophandel is Dutch Designers Outlet geregistreerd onder de handelsnamen[1] F & M, Dutchdesignersoutlet.com en Dutch Designers Store.

Sinds 3 augustus 2010 is Dutch Designers Outlet als merknaam gedeponeerd bij het het EUIPO[3].

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 2005 verkochten Folkert en Monique hun eerste Marlies Dekkers lingerie online via het platform Marktplaats nadat zij thuis kwamen met een in de winkel verkeerd gekochte maat. Een duurzame gedachte omdat de winkel maar liefst 130 kilometer rijden was en het artikel anders ook maar weinig mogelijkheden bood.

Een nieuwe wereld ging voor ze open en na meerdere succesvolle verkopen via de online handelsplaats zette ze de eerste grote stap met een eigen webwinkel middels een SaaS-oplossing van MijnWebwinkel. De bedrijfsnaam werd geïntroduceerd en al gauw groeide het bedrijf het huis uit.

In 2007(?) nam Dutch Designers Outlet haar intrede aan de Veilingstraat in Arnhem vanwaar de online handel een decennia lang, dagelijks werd bestierd. In die tijd groeide het bedrijf zowel online als fysiek. De ruimte werd niet alleen krap om daar alle artikelen op te slaan en te verwerken maar stond verdere innovatie en automatisering in de weg. Er werd gezocht naar een andere ruimte die in 2015(?) op het industrieterrein Westkanaaldijk in Nijmegen werd gevonden.

Dutch Designers Outlet opende in juni 2011 een fysieke winkel genaamd Dutch Designers Store[4]. De winkel, gevestigd in het hart van Modekwartier Arnhem, sloot de deuren in 2015(?) vanwege de verhuizing naar Nijmegen.

Productaanbod[bewerken | brontekst bewerken]

Hoewel het grotendeel van het assortiment bestaat uit dames lingerie, werd de eerste stap naar het herensegment gemaakt dankzij Sapph. Zij breidde hun assortiment uit met heren boxershorts waardoor  

Publicaties[bewerken | brontekst bewerken]

Op 7 februari 2011 verscheen in het magazine Arnhemse & Nijmeegse Zakenvrouwen een interview met Monique.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

  1. a b F & M. Kamer van Koophandel. Geraadpleegd op 10 november 2023.
  2. Dutch Designers Outlet, Over Dutch Designers Outlet. Geraadpleegd op 10 november 2023.
  3. EUTM file information (3 augustus 2010). Geraadpleegd op 10 november 2023.
  4. Klarendal, Dutch Design Store opent officieel haar deuren. Klarendal.nl (30 mei 2011). Geraadpleegd op 10 november 2023.