Gebruiker:Chphe l/Who took my badjas?

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

{{ne}} Who took my badjas? is een promotiefilmpje geconcipieerd door het reclamebureau VVL/BBDO voor Belgacom TV van het Belgische telecommunicatiebedrijf Belgacom. Het filmpje was eind mei 2009 op diverse Belgische televisiekanalen te bezichtigen en werd vrijwel onmiddellijk populair.

De zinnen Hey! Who took my badjas?, You know from nothing zeker? en Hola hola hé, subiet no koffiekoeken for you, eh! zijn opgenomen in het collectief Vlaams taalgebruik. De spot en de ontstane hype kreeg reeds aandacht van alle nationale media, inclusief het VTM-Nieuws en de kwalitatieve nationale krantentitels. Zo had de Facebook-fanpagina één week na oprichting reeds 50.000 leden, na twee weken was dit opgelopen tot 109.000 leden. De meerdere facebook fanpages samen tellen 170.000 leden. Het YouTube filmpje werd 114.000 maal bekeken.

De één minuut durende reclame toont een man die, wanneer hij uit de douche stapt, merkt dat zijn badjas is verdwenen. In zijn zoektocht komt hij verscheidene bekende personen tegen, zoals Nicole Kidman, Robert De Niro en Dustin Hoffman. De man gebruikt echter zeer gebrekkig Engels, doorspekt met Nederlandstalige woorden, wat het filmpje humoristisch maakt. De uitgedragen promotieboodschap is dat de filmsterren bij de klant thuis zijn.

In de spot worden fragmenten gebruikt uit de films Analyse this, Eyes Wide Shut en Outbreak. De firma slaagde erin de fragmenten zonder vergoeding te mogen gebruiken. Warner Bros. eist wel dat de drie film permanent beschikbaar zijn in de digitale videotheek waarvoor reclame gemaakt wordt. Aan de creatie van het reclamefilmpje werd zes maanden gewerkt.

De reclame[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De hoofdfiguur (gespeeld door Reinert D'haene) merkt wanneer hij uit de douche wilt stappen dat zijn badjas verdwenen is. Hij doet dan maar een damesbasjas aan en gaat op zoek naar de dief. In de keuken zit een vrouw (Nicole Kidman) die hem spottend aankijkt. In de zitkamer zit een man (Robert De Niro) met de bewuste badjas. Na een woordenwisseling, en vooral na het dreigement dat de man anders geen koffiekoeken zal krijgen, krijgt de hoofdfiguur zijn eigen badjas terug gesmeten. Terug met eigen badjas gaat hij kijken wie aan de deur belt. Het is een krantenjongen (gespeeld door Dustin Hoffman) die de krant brengt, en een paar tellen later worden de koffiekoeken gebracht met de DeLorean DMC-12 uit Back to the Future.

[[Categorie:Reclame]] [[Categorie:Media]]