Gebruiker:Cnaeusy/Kladblok WoWWiki

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel WoWWiki op de Engelstalige Wikipedia, dat onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.

WoWWiki
Type Wiki
Taal Engels
Registratie Optioneel
Eigenaar Wikia
Auteur(s) Rustak and Alexander Yoshi
Opgericht 24 november 2004
Status Actief
Programmeertaal HTML, CSS & PHP
Link www.wowwiki.com
Portaal  Portaalicoon   Media

WoWWiki is een wiki op het internet over de Warcraft fictie universum en is een van de grootste wiki's over dat specifiek onderwerp. Het begon als een onafhankelijk project in 2004 van Rustak and Alexander Yoshi. In 2007 zijn ze samen met Wikia gaan samenwerken maar in 2010 waren de administrators niet blij met de manier hoe Wikia werkt en begonnen ze een nieuw onafhankelijk project, namelijk WoWpedia.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Op 24 november 2004 werd WoWWiki.com gelanceerd, 1 dag na de lancering van World of Warcraft. De site werd gebruikt als een bron van informatie over WoW en de interface bewerkingen die mogelijk zijn in het spel. Later werd de wiki gebruikt om de volledige database van de Warcraft universum er in te vinden, waaronder spellen, verhalen, spel informatie en andere geschreven bronnen samen met de World of Warcraft uitbreidingen. Op zijn hoogtepunt werd de website beschreven als de meest bekendste MMO wiki en ook de tweede grootste Engelstalige wiki in wereld (wikipedia was op rang één).

Op 2 mei 2007 werd er aangekondigd dat WoWWiki samen zou gaan werken met Wikia voor winst te kunnen maken. In september 2009 was WoWWiki de grootste wiki dat er bestond op dat moment.

Op 1 november 2010 heeft Toronto Star en Jimmy Wales in een interview gezegd dat een site voor plezier en gamen een heel populair aspect was bij Wikia en zei "In games heeft elke video game een grote wiki over het spel. World of Warcraft is waarschijnlijk de grootste ... Alleen voor de wiki want we zien ongeveer 4 tot 5 miljoenen mensen per maand de site bezoeken."


Categorie:Internetencyclopedie Categorie:Warcraft