Gebruiker:DeGilian

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op mijn Gebruikerspagina
Gebruikerspagina Overlegpagina Vandalismebestrijding (RTRC) Kladblok Bewerkingsteller Bot
Nuvola filesystems folder home.svg Chat bubbles.svg Swords.svg Notepad icon.svg Gnome-accessories-calculator.svg Robot-icon.png


Wikipedia is een schitterend project. Niet alleen kan ik er over allerhande onderwerpen prachtige artikels terugvinden, ook kan ik zelf mijn steentje bijdragen door mijn kennis en kunde om te zetten in woorden, opdat ook anderen Wikipedia als een handige informatiebron kunnen ervaren.

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ik 10 jaar, 10 maanden en 30 dagen geleden, na enkele anonieme bewerkingen en vooral veel lezen, mijn account op Wikipedia activeerde. Met een bijzondere fascinatie voor de werkwijze en activiteit van Wikipedia en een grote afkeer voor de vele dossierregels over vandalisme op openbare netwerken als dat van de bibliotheek en de school, begon ik aan mijn eerste kleine wijzigingen en bijdragen.

Inmiddels probeer ik naast het schrijven en aanvullen van artikels ook een bijdrage te leveren in de strijd tegen vandalisme op Wikipedia via IRC en RTRC. Sinds 13 september 2012 doe ik dit als terugdraaier.

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
fr-2 Cette personne peut contribuer avec un niveau intermédiaire de français.
la-2 Hic usor media latinitate contribuere potest.
" Ad impossibile nemo tenetur "
Niemand wordt geacht het onmogelijke te doen
High-contrast-document-revert.svg
Deze gebruiker is een terugdraaier
Crystal Clear app kscreensaver.png
Deze gebruiker heeft een bot: DeGilianBot
RTRC
Deze gebruiker maakt gebruik van de RTRC-tool van Krinkle.

Vlag van België BelgiëVlag van Duitsland DuitslandVlag van Frankrijk FrankrijkVlag van Luxemburg LuxemburgVlag van Malta MaltaVlag van Nederland NederlandVlag van Oostenrijk OostenrijkVlag van Turkije TurkijeVlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk

Op Wikipedia probeer ik mezelf op verschillende manieren nuttig te maken. Dit door het (her)schrijven van nieuwe artikels, het bijwerken van reeds bestaande pagina's en het controleren van spelling. Daarnaast tracht ik een bijdrage te leveren aan het tegengaan van vandalisme en probeer ik het aantal links naar doorverwijspagina's te reduceren.

Mijn bot houdt zich onder streng toezicht dan weer bezig met het wegwerken van dubbele doorverwijzingen en het weghalen van de zogenaamde selflinks. Dit gebeurt via een botflag, toegekend op 30 augustus 2012, met als gevolg dat de bewerkingen niet vermeld worden bij recente wijzigingen.