Gebruiker:Haaftjlv/Nia-Malika Henderson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Nia-Malika Henderson, Hopkins (South Carolina), V.S., 7 juli 1974 is een Amerikaans journaliste en politiek analist.

Sinds 2015 is zij politiek verslaggeefster en analist voor CNN.[1].

Zij deed in brede zin verslag van de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016 ten behoeve CNNs internet- en televisie-platforms, met de bijzondere focus op identiteitspolitiek — daarbij de dynamiek onderzoekend van demografische aspecten, ras en religie, en daarbij verslag doende over de groepen van mensen die helpen om de nationale verkiezingen gestalte te geven.

Opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Henderson rondde in 1992 haar middelbare opleiding aan de Lower Richland High School in Hopkins, South Carolina af. Zij behaalde cum laude haar bachelor graad in Literatuur en Culturele Antropologieaan de Duke University with a bachelor's degree in literature and cultural anthropology. Hierna behaalde zij een masters graden in American studies aan Yale University en journalistiek aan Columbia University.

Carriere[bewerken | brontekst bewerken]

Henderson begon haar loopbaan met schrijven voor de Baltimore Sun en daarna voor Newsday 's nationale staf, waar zij de leidinggevende verslaggever was tijdens de verkiezingscampagne van president Obama's in 2008, alsmede van de Democratische primary-verkiezingen en de Democratic National Convention. Ook deed zij voor Politico verslag van de eerste twee jaar van het kabinet-Obama.

Washington Post[bewerken | brontekst bewerken]

Van 2010 tot 2015 werkte zij als verslaggeefster bij de Washington Post. Als nationaal politiek reporter voor The Washington Post, deed verslag vanuit het Witte Huis, over de presidentiele campagne van 2012, de tussentijdse verkiezingen van 2010. Ook redigeerde zij The Post' 's Verkiezingsblog 2012.

CNN[bewerken | brontekst bewerken]

In 2015 trad zij toe tot CNN als senior politiek verslaggeefster en analist. [2].