Naar inhoud springen

Politico

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Zie voor de Europese editie het artikel Politico Europe.

Politico, eerder bekend als The Politico, is een Amerikaanse journalistieke onderneming, gevestigd in Arlington County (Virginia), die verslag doet van politiek en beleid in de Verenigde Staten en op het internationale speelveld.

De onderneming verspreidt haar content door middel van haar website, televisie, gedrukte nieuwsbladen, radio en podcasts.

De oplage van het gedrukte nieuwsblad Politico kwam in 2007 van de grond en heeft zich daar ontwikkeld tot een van de belangrijkste Media in het Washingtonse Politieke Domein. Sinds april 2015 verschijnt in een joint-venture met de uitgeverij Axel Springer AG de Europese editie Politico Europe.

In 2012 bleek uit onderzoek van media-analysebureau comScore dat het lezerspubliek van Politico in de Verenigde Staten uit hetzelfde percentage Democraten en Republikeinen bestond (29%).[1]

Amerikaanse uitgave[bewerken | brontekst bewerken]

De gedrukte oplage in de Verenigde Staten bedroeg in 2017 circa 32.000 exemplaren. Tijdens de zittingsperiode van het Congres verschijnt Politico vijf maal per week, buiten die tijd een keer per week. Kern van de publicaties vormen enerzijds lange, gepersonaliseerde achtergrondstukken, anderzijds volgt het magazine in een blog in detail alle gebeurtenissen en dagroutines in het Witte Huis.

Bemensing en bereik[bewerken | brontekst bewerken]

Politico heeft in de V.S. in totaal 350 medewerkers. De hoofdredacteur van Politico is Michael Allen. Veel van de journalisten zijn afkomstig uit de omgeving van de Washington Post. Er bestaan ook regionale uitgaven voor New York, New Jersey en Florida.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Weblinks[bewerken | brontekst bewerken]