Gebruiker:Henna/KroegOnderwerp/ 7 Normen van Wikipedia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Normen van Wikipedia.[bewerken | brontekst bewerken]

Een deel van deze op te starten discussie is afkomstig van Wikipedia:Overleg gewenst


Handcirkelzaag[bewerken | brontekst bewerken]

Handcirkelzaag Dit artikel is al vrij oud, al heel lang niet meer bewerkt, zag ik zojuist nog een foutje in het artikel. Was er een leesteken vergeten. Goed, dat heb ik er nu bij gezet. Maar wil wel weten, wat er met dit soort artikelen moet doen. Is de norm nu anders dan pakweg anderhalf jaar geleden?

Hsf-toshiba 27 mrt 2006 21:34 (CEST)

typisch iets waar een sjablonenplakker zijn lusten op kan botvieren, inderdaad. -- Zanaq (?) 27 mrt 2006 21:43 (CEST)
beginnetje is genoeg. had ik een jaar gelden er ook wel kunnen bijzetten, maarja, er zijn wel belangrijkere (en leukere) dingen te doen. Michiel1972 28 mrt 2006 00:13 (CEST)

Goed, waar gaat het om :

Ik zat Hiernaar te kijken : Pagina's die een lange tijd niet bewerkt zijn.

Ik zag daar artikelen, zoals handcirkelzaag, maar ook anderen, waarvan ik zeg : die zijn volgens de huidige norm niet encyclopedisch of woordenboekdefinitie. Is de norm veranderd? Mijn vraag : is de norm veranderd? Zo ja, waarom? En hoe om te gaan met die oude artikelen? Hsf-toshiba 27 mrt 2006 21:59 (CEST)

Tja... door de jaren heen veranderen dingen nu eenmaal... Mijn mening over wat een goed artikel is, is in de afgelopen maanden ook sterk veranderd. En om op dat artikel terug te komen dat je zo mager vindt: Ik kom ook nog wel eens oud spul tegen waarvan ik denk "Holy moly wat een prutsartikel, waarom hebben ze dit destijds ooit toegelaten?!?!?" Tijden veranderen, zet een oud artikel gerust op de verwijderlijst hoor (overigens wel eerst even de oorspronkelijke schrijvers ervan waarschuwen, als dat nog actieve gebruikers zijn), of liever: probeer het aan te vullen. Sietske Reageren? 28 mrt 2006 00:09 (CEST)
Met Pagina's die een lange tijd niet bewerkt zijn neem ik aan dat Hsf-toshiba de pagina Speciaal:Ancientpages bedoelt? - André Engels 28 mrt 2006 10:51 (CEST)
Die lijst kan door botacties trouwens aardig vertekent raken. Het kan zijn dat een pagina al een jaar niet meer bewerkt is, maar als er vorige maand een interwiki of linkcorrectie over is doorgevoerd komt zo'n pagina in de lijst niet voor. Mixcoatl 28 mrt 2006 13:32 (CEST)