Naar inhoud springen

Gebruiker:Kladpapier/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Leta Lestrange[bewerken | brontekst bewerken]

Leta Lestrange (Nederlands: Leta Van Detta) is een personage dat voorkomt in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Ze is de beste jeugdvriend van Newt Scamander. Ook ooit de verloofde van Theseus Scamander. Waarschijnlijk is ze geboren rond 1896. Ze was een Frans-Britse volbloed heks.

Leta Lestrange
Nederlands: Leta Van Detta
geboren: ca. 1896
gestorven: 1927

[1]Familie en eerste jaren[bewerken | brontekst bewerken]

Ze is de dochter van Corvus Lestrange en Laurena Kama. Haar vader (een puurbloed) maakte deel uit van één van '28 Heilige Families'. Haar moeder was van goede Senegaleese afkomst. Ze had een jongere broer, Corvus die als baby gestorven is mede door toedoen van Leta. Laurena Kama stierf in het kraambed.

Leta werd genegeerd door haar vader, haar jongere broer was belangrijker. Corvus was de opvolger, een zoon was veel belangrijker toen.

[2]School[bewerken | brontekst bewerken]

Ze ging naar Zweinstein Hogeschool voor Hocus Pocus. Daar werd ze ingedeeld bij Zwadderich. Ze werd ook vaak gepest. Maar Newt veroordeelde haar niet (hij zat in Huffelpuf) en zo werden ze goede vrienden.

Verder leven[bewerken | brontekst bewerken]

Na school gaat ze werken op het ministerie voor zover we weten. Op het departement van Magische Wetshandhaving. Ze verloven zich rond 1927. Ze sterft tijdens een gevecht met Grindelwald. Met haar laatste woorden zei ze de Scamander-broers om te vluchten en dat ze van hen hield.

  1. Harry Potter Wiki, Fandom.
  2. Harry Potter Wiki, Fandom.