Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie David Yates
Producent J.K. Rowling
David Heyman
Steve Kloves
Lionel Wigram
Scenario J.K. Rowling
Hoofdrollen Eddie Redmayne
Ezra Miller
Johnny Depp
Jude Law
Katherine Waterston
Dan Fogler
Alison Sudol
Zoë Kravitz
Muziek James Newton Howard[1]
Montage Mark Day
Cinematografie Philippe Rousselot
Productiebedrijf Heyday Films
Warner Bros. Pictures
Distributie Warner Bros. Pictures
Première 8 november 2018 (Parijs)
Genre Avontuur/fantasy
Speelduur 134 minuten
Taal Engels
Land Vlag van het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget US$ 200 miljoen
Opbrengst US$ 655 miljoen[2]
Voorloper Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
Vervolg Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is een Brits-Amerikaanse avontuur-fantasyfilm van Heyday Films en Warner Bros. Pictures uit 2018, geregisseerd door David Yates en geschreven door J.K. Rowling. De film is het vervolg op Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Gellert Grindelwald, die door MACUSA werd gearresteerd, is ontsnapt en begonnen met het rekruteren van volgelingen om zijn doel te bereiken: dat tovenaars heersen over de wereld en zich niet meer moeten verstoppen voor Dreuzels. Albus Perkamentus ziet zichzelf genoodzaakt om in te grijpen, maar hiervoor heeft hij de hulp nodig van zijn voormalige student en de persoon die Grindelwald eerder wist te stoppen: Newt Scamander. De Obscurus Koenraad Barbot is gesignaleerd in Parijs evenals Grindelwald, en Scamander en Perkamentus vermoeden dat Grindelwald Barbot opnieuw voor zijn karretje wil spannen.

In Parijs ontsnapt Barbot uit een rariteitencircus met Nagini, die hier eveneens tegen haar zin gevangen werd gehouden en tentoongesteld. Ze proberen de afkomst van Koenraad te achterhalen. Intussen arriveren ook Jacob Kowalski en Queenie Goldstein in Londen die nu een paar zijn. De regen wiste alleen slechte herinneringen en Jacobs herinneringen waren vooral goed. De twee krijgen echter ruzie omdat hun relatie illegaal is en Queenie vertrekt verdrietig om met haar zus Tina te praten. Jacob en Newt achtervolgen Queenie naar Parijs, maar Grindelwald komt haar op het spoor en palmt haar in: als hij aan de macht komt mogen tovenaars trouwen met wie ze maar willen.

Ook Tina, die haar aanstelling als Schouwer terug heeft, is in Parijs op zoek naar Grindelwald. Ze ontmoet een Senegalese tovenaar genaamd Yusuf Kama, die ook op zoek is naar Koenraad. Ook Leta van Detta, een Schouwer die verloofd is met Newts broer Theseus, is op zoek naar Grindelwald. De paden van Leta, Theseus, Yusuf, Tina, Jacob, Newt, Koenraad en Nagini kruisen elkaar op Cimetière du Père-Lachaise waar Grindelwald van plan is een grote toespraak te houden voor zijn aanhangers.

Hier treft de groep Queenie in het publiek aan. Grindelwald houdt een toespraak waarin hij aangeeft dat zijn bedoelingen vreedzaam zijn, maar dat de tovenaarsgemeenschap toelaat dat Dreuzels de wereld in het verderf storten. Hierbij jaagt hij de groep angst aan met beelden van de toekomstige Tweede Wereldoorlog. De Schouwers sluiten de menigte in maar durven niet hard in te grijpen uit angst dat dit Grindelwald alleen maar in de kaart zal spelen. Hierop verdwijnselt het publiek, en Grindelwald creëert een cirkel van blauw vuur; wie voor hem is wordt uitgenodigd om door de kring naar hem toe te lopen en zal niets overkomen, wie tegen hem is zal door het vuur worden verteerd. Queenie stapt tot Jacobs afgrijzen vrijwillig de kring in, evenals Koenraad. Leta offert zichzelf op om de groep te redden en met behulp van de onsterfelijke Nicolaas Flamel wordt een beschermende kring opgetrokken die het blauwe vuur intoomt en voorkomt dat dit heel Parijs verteert.

Newts Delfstoffer blijkt een magisch artefact te hebben gestolen van Grindelwald dat een bloedeed tussen een jonge Perkamentus en Grindelwald symboliseert, zolang deze bestaat kan Perkamentus Grindelwald niet zelf bekampen. De groep reist naar Zweinstein en Perkamentus neemt het object in ontvangst om te onderzoeken hoe hij het kan vernietigen. Ondertussen, in kasteel Normengard in Oostenrijk, onthult Grindelwald aan Koenraad dat hij in werkelijkheid Aurelius Perkamentus is, Albus' verloren broer. Hij geeft hem zijn eerste toverstaf en de vogel waar Koenraad voor gezorgd had blijkt een feniks te zijn.

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Rol
Eddie Redmayne Newt Scamander
Katherine Waterston Tina Goldstein
Dan Fogler Jacob Kowalski
Alison Sudol Queenie Goldstein
Ezra Miller Credence Barebone
Zoë Kravitz Leta Lestrange
Johnny Depp Gellert Grindelwald
Callum Turner Theseus Scamander
Claudia Kim Nagini
Jude Law Albus Dumbledore
William Nadylam Yusuf Kama
Kevin Guthrie Abernathy
Poppy Corby-Tuech Vinda Rosier
Brontis Jodorowsky Nicolas Flamel
Carmen Ejogo Seraphina Picquery
Ingvar Sigurosson Grimmson
Fiona Glascott Minerva McGonagall
Victoria Yeates Bunty Broadacre
Ólafur Darri Ólafsson Skender
Wolf Roth Spielman
Derek Riddell Torquil Travers
Cornell John Arnold Guzman
Maja Bloom Carrow
Simon Meacock Krafft
David Sakurai Krall
Danièle Hugues Irma Dugard
Jessica Williams Eulalie "Lally" Hicks
Jamie Campbell Bower Jonge Gellert Grindelwald
Toby Regbo Jonge Albus Dumbledore
Isaac Domingos Jonge Yusuf Kama
Keith Chanter Corvus Lestrange IV
Isaura Barbé-Brown Laurena Kama
Hugh Quarshie Mustafa Kama
Joshua Shea Jonge Newt Scamander
Thea Lamb Jonge Leta Lestrange
Ingvar Eggert Sigurðsson Grimmson

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

Casting[bewerken | brontekst bewerken]

In november 2016 werd bevestigd dat Zoë Kravitz, die in Fantastic Beasts and Where to Find Them een cameo had als Leta van Detta, in de tweede film ook als datzelfde personage te zien zal zijn, maar een groter aandeel zal hebben in de film.[3] Begin april 2017 maakte de studio bekend dat Jude Law was gecast als Albus Perkamentus.[4] Eind oktober 2017 werd via Pottermore bekendgemaakt dat Brontis Jodorowsky de rol van Nicolaas Flamel voor zijn rekening neemt en Callum Turner te zien zal zijn als Theseus Scamander.[5]

Opnames[bewerken | brontekst bewerken]

De opnames gingen van start op 3 juli 2017[6] en liepen af op 20 december 2017.[7] Er werd zowel in Frankrijk als in het Verenigd Koninkrijk gefilmd.

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (soundtrack) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Op 16 november 2016 werd bevestigd dat James Newton Howard, die eerder de muziek van de voorloper schreef, terugkeert om het vervolg te componeren.[8]

Promotie[bewerken | brontekst bewerken]

Op 16 november 2017 gaf Warner Bros. de titel van de film vrij, tezamen met een castfoto waarop alle hoofdpersonages aanwezig zijn.[9]

Op 13 maart gaf Warner Bros. een teaser trailer vrij.[10]

Commotie rond casting Johnny Depp[bewerken | brontekst bewerken]

Nadat Amber Heard haar ex-partner Johnny Depp beschuldigde van huiselijk geweld, ontstond er online commotie rond de casting van Depp als Grindelwald en riep een deel van de Harry Potter-fans op tot het vervangen van Depp als Grindelwald. Zowel J.K. Rowling als Yates verdedigde hun keuze om Depp te casten als Grindelwald en hem ook aan boord te houden na de beschuldigingen van Heard.[11][12]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

In deze film reist de groep naar Zweinstein. Deze school komt ook voor in de eveneens door J.K. Rowling geschreven boeken van Harry Potter. De hoofdpersoon uit deze boeken, Harry Potter volgt hier in deze boeken zijn opleiding. Ook Nagini komt in deze boeken voor. Zij is de slang van de slechte tovenaar Voldemort. Ook blijkt Grindelwald in bezit te zijn van de Zegevlier.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]