Naar inhoud springen

Nagini

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nagini
Personage uit Harry Potter
Tekening van Nagini en Voldemort
Engelse naam Nagini
Geslacht Vrouw
(Fabel)diersoort Slang
Gestorven 2 mei 1998
Trouw aan Heer Voldemort
Personage vanaf Harry Potter en de Vuurbeker
Portaal  Portaalicoon   Harry Potter

Nagini is een slang uit de Harry Potterboekenreeks van J.K. Rowling.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Nagini ("nagini" betekent in het Hindi "slang") is het "huisdier" van de aartsvijand van Harry Potter, Heer Voldemort. Zij verkende voor Voldemort het terrein, toen Voldemort nog geen lichaam had. Nagini is ook een Gruzielement van Voldemort. Ze kan worden gezien als de tegenpool van Felix de Feniks.

In het vijfde boek heeft Harry in verschillende dromen het idee dat hij de wereld door de ogen van Nagini ziet. Zo droomt hij dat de vader van zijn beste vriend Ron, Arthur Wemel, door de slang wordt gebeten en bijna doodbloedt. Wanneer dit geen droom maar werkelijkheid blijkt te zijn beseft Albus Perkamentus, het schoolhoofd van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus en hoofd van de Orde van de Feniks, dat Harry en Heer Voldemort door de mislukte poging van Voldemort om Harry te vermoorden aan elkaar zijn verbonden, en dat Harry de emoties van Heer Voldemort kan voelen en op sommige momenten in zijn gedachten kan doordringen.

In het zevende boek doodt Nagini Severus Sneep, in opdracht van Voldemort, door Sneep in zijn nek te bijten. Aan het einde van het boek wordt Nagini zelf gedood door Marcel Lubbermans. Hij onthoofdt Nagini met het zwaard van Griffoendor.

In de film Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is te zien dat Nagini eigenlijk een Maledictus (iemand met een bloedvloek die uiteindelijk volledig in een dier zal veranderen) is. Hierin werd ze gespeeld door Claudia Kim.