Naar inhoud springen

Gebruiker:KleineWijsneus/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
KleineWijsneus/Kladblok

Dit is het persoonlijke kladblok van KleineWijsneus.

Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen met wat meer Wikipedia-ervaring) en mag dus geen onoorbare dingen bevatten, zoals auteursrechtschendingen.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.

Makeren[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Alle voetbalstatistieken en top 40-noteringen die worden bijgewerkt nakijken zou te tijdrovend zijn, waardoor we die eigenlijk automatisch als gemarkeerd controleren. Check wel altijd even of de verandering niet te gek is (bijvoorbeeld een voetballer die opeens 20 doelpunten erbij krijgt.
  2. Bij toevoegingen van grote lappen tekst is er meestal sprake van copy-paste. Kopieer dan zelf een stuk van de tekst en plak dat in google tussen aanhalingstekens (zo dus: "hier de gekopieerde tekst"). Blijkt het gekopieerd te zijn dan kan je de bewerking gewoon terugdraaien. Zo niet dan kan je of de tekst controleren en daarna beslissen of het behouden moet worden of het laten staan voor een ander om te markeren.
  3. Dat is in het algemeen goed om te doen. Weet je niet zeker of je iets moet terugdraaien of niet, laat het dan vooral ongemarkeerd staan. Zo kunnen anderen die er misschien meer vanaf weten het uitvoeren, als zo'n bewerking gemarkeerd staat is het lastig terug te vinden.
  4. Veel bedrijven proberen zichzelf op Wikipedia te promoten, draai dit altijd meteen terug. Links naar pagina's buiten Wikipedia kunnen meestal ook worden verwijderd (behalve links naar de officiële site bijvoorbeeld).
Als laatste vergeet niet een bewerking te markeren als je het de bewerking goed vindt of al hebt teruggedraaid. Zie ook Wikipedia:Markeer als gecontroleerd voor .