Gebruiker:Kvannuff/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

£

Dit is het persoonlijke kladblok van Kvannuff.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

William Karel[bewerken | brontekst bewerken]

William Karel werd geboren in 1940 In Tunesie. Hij is een Frans filmregisseur en auteur. Hij is vooral gekend voor zijn politieke en historische documentaires.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Nadat hij gestudeerd had in Parijs emigreerde William Kare naar Israël waar hij zo'n tien jaar in een kibbutz leefde. Wanneer hij terugkeerde naar Frankrijk in 1981 legde hij zich toe op de fotografie. Hij werkte meer als tien jaar als foto-reporter voor verschillende agentschappen zoals Gamma (1972-1976) en Sygma (1976-1983). Daarna begon hij met het regisseren van films.

Sinds het einde van de jaren '80 maakte William Karel verschillende historische en politieke documentaires die gingen over gevoelige onderwerpen van de twintigste eeuw. Zijn documentaires worden regelmatig uitgezonden door Arte en France 3. Hij heeft ook verschillende portretten van Franse en Amerikaanse politiekers zoals, Valéry Giscard d'Estaing, François Mitterrand, Jean-Marie Le Pen, John F. Kennedy en George W. Bush.

Studies over de Verenigde Staten zijn een belangrijk deel van William Karel zijn werk. In 2000 bracht hij de film "After the Men of the White House" uit waarin hij een portret schetste van de presidenten tijdens een crisisperiode.Daarna legde hij geheimen van de CIA bloot in de film ""CIA, Secret Wars".Deze film was vooral gebaseerd op interviews van vroegere CIA directeurs en agenten zoals ""Robert Baer", en historicussen. Geïnspireerd door Eric Laurent's boek over George W.Bush bracht hij "The World According to Bush" uit in 2004.Deze werd snel beroemd op Franse tv en in theaters.

William Karel wou zich echter nooit toeleggen op één genre. Daarom bracht hij in 2002 de mockumentaire Dark Side of the Moon uit.