Gebruiker:Laurier/Backup-Strijkorkest Zoroaster

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hieronder de mijn conceptpagina over Strijkorkest Zoroaster, helaas afgewezen. Dit is een backup voor mezelf. (De versie van 31 oktober 2014 werd direct genomineerd om verwijderd te worden wegens gebrek aan relevantie, omdat het om een amateurorkest gaat. (Overigens zijn Nederlands Strijkersgilde, Showband Urk en Muziekvereniging Hosanna zo te zien ook amateurorkesten.) Discussie over Zoroaster hier (stemmen over verwijdering), hier (overleg Wikiklaas) en hier (overleg Verstrooide professor).)

Ik zie dat er sinds 10 nov 2005 wel een pagina over het amateurorkest Utrechts Studenten Koor en Orkest is in de categorie Nederlands studentensymfonieorkest en sinds 6 apr 2007 ook een pagina is over het amateurorkest Nederlands Studenten Kamerorkest in de categorieën Nederlands studentensymfonieorkest en Kamerorkest. Ook is er een Lijst van studentenmuziekverenigingen. Zo is Zoroaster wel begonnen.


Zoroaster is een Utrechts amateur-strijkorkest dat oorspronkelijk in 1984 is opgericht als studentenorkest, gelieerd aan de Universiteit Utrecht. De dirigent is Herman Draaisma. Het orkest is in het verleden gedirigeerd door Oane Wiersma, Jos Vermunt, Otto Tausk en Simon Casal.[1][2][3] Zoroaster speelt klassieke muziek uit de 20e en 21e eeuw die elders niet vaak te horen is.[4] Alle leden van Zoroaster zijn gevorderde amateurmusici of semiprofessioneel, een enkeling is professioneel muzikant en krijgt de ruimte te soleren. Er wordt gerepeteerd in Theater ZIMIHC.

Uitgevoerde muziekstukken[bewerken | brontekst bewerken]