Gebruiker:ManuelHuylebroeck/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Alphadogs
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Land België
Werk
Jaren actief 2018-heden
Genre(s) electrohouse, techhouse, dance, progressive house, big room house
Label(s) Paraiso Records
Act(s) Alphadogs
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Alphadogs is een Belgisch dj- en producerduo, bestaande uit de twee beste vrienden Manuel Huylebroeck & Anthony Lenaerts. Beide heren zijn afkomstig uit Genk & kennen elkaar al van de kleuterklas. Op hun 15e besloten ze samen te draaien op de zolder. Na 5 Jaar was het tijd om met dit concept naar buiten te komen. Zo werd Alphadogs geboren.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Anthony begon op 12 jarige leeftijd met het opnemen van setjes op zijn kamer. Manuel voegde zich hier later bij toe. Al snel begonnen de 2 ook al te experimenteren met het producen van muziek. Zo hebben ze toch al enkele nummers op hun naam staan waarvan toch een paar grotere 'stream kanonnen'.

In 2018 was het echt het moment om buiten te komen met het concept ' Alphadogs '. Zo stonden ze in hun eerste jaar al op Replay Festival, Genk On Stage & nog vele andere evenementen. In 2019 gingen ze op deze golf van hype door. Maar in 2020 besloot Corona er anders over. Ze bleven echter niet bij de pakken zitten en sloten zich aan bij ' Q Sessions '. Een Livestream collectief dat zich bezig hield met de grootste livestreams van België. Zo heeft Alphadogs oa op de Dreamcatcher in Bobbejaanland gespeeld & op de mijnschacht van Winterslag voor hun eigen Livestream concept ' Genk On Stream ' dat in het leven werd geroepen na vervanging van Genk On Stage tijdens corona. Na corona ging het de jongens van Alphadogs voor de wind. Ze debuteerde op de radiozenders NRJ België & Q-music. Ook vonden ze hun weg naar grote festivals en zijn ze tegenwoordig te vinden op elke fuif/feest in het Genkse. Tot slot hebben ze met ' In Love ' een goede hit te pakken met streams vanuit heel de wereld. Op 23 April kwamen ze dan ook binnen op plaats 95 in de Belgische top 100 meest gestreamde electronische artiesten.


Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Manuel en Anthony zijn van Vlaamse afkomst. Ze groeiden op in het Belgische Genk. Manuel woont samen met zijn vriendin en dochter in Genk (Limburg). Anthony woont in Zutendaal.

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Titel Jaar Hitnotering Album
BE (VLAA)
BE (WALL)
AT
FR
DE
NL (Top 40)
NL (Top 100)
ZL
EN
CH
SE
In Love
(vs. Jorden Dux)
'
Summer Promises
(vs. LEN - G)
STAY
n.v.t.
Bonnie & Clyde
n.v.t.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie ManuelHuylebroeck/Kladblok van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.


Categorie:Duo (muziek) Categorie:Belgische danceact