Gebruiker:MigGroningen/oudje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Welkom op Wikipedia, welkom op mijn gebruikerspagina!

Mijn naam is Micha Boon; een filosofiestudent in ruste. Vanuit Groningen sinds december 2004 actief op Wikipedia. Als je wilt weten wat ik sindsdien heb bijgedragen aan Wikipedia kun je dat hier vinden. Ik heet voluit Michael Nicolas Boon, geboren te Enkhuizen op 29 juni 1976. Bij veel mensen ook bekend als Mig. Hier op Wikipedia bekend onder het handle MigGroningen.


Op Wikipedia doe ik ook mee met een paar anderen om termen die binnen de wereld van studentenvakbonden gebruikt worden uit te leggen. Vanuit mijn toenmalige functie van webmaster van de Groninger Studentenbond heb ik het initiatief genomen om de termen die uitleg behoefden te linken naar Wikipedia. En waar de relevante term op Wikipedia miste zijn we deze termen zelf gaan invoeren. Gebruikers van de website van de GSb kunnen Wiki-links herkennen aan onderbroken streepjes onder het gelinkte woord. Ben je benieuwd hoe we het aanpakken, neem dan een kijkje op de GSb webstek Dit project doe ik samen met Paul Klein Lankhorst.

Als je aan de hand van het bovenstaande, een van mijn artikelen, of gewoon zomaar iets aan me wilt vertellen doe dat dan bij mijn overlegpagina.

In de zomer van 2005 zetten Paul Klein Lankhorst, ikzelf en nog wat mensen in Groningen hopelijk een groepje op dat wat structureler bijdragen gaat leveren aan Wikipedia. Tot nu toe zijn mijn eigen bijdragen nogal met horten en stoten op Wikipedia terecht gekomen. Soms schrijf ik een weekje heel wat, soms wekenlang helemaal niks. Soms tik ik een beginnetje, soms een heel artikel en soms kom ik gewoon tijdens het consumeren van artikelen kleine foutjes tegen die ik corrigeer. En soms bestrijd ik wat vandalisme.
Maar dat is natuurlijk ook het fijne van dit project: stop er tijd in wanneer je zin hebt. Ik raad iedereen van harte aan zijn of haar bijdrage te leveren, hoe klein ook!

Hier wat links naar artikelen die ik begon of waar ik een andere substantiele bijdrage aan leverde: Universitair Medisch Centrum Groningen, Jos Staatsen, The Supremes, Osservatore Romano, United Nations Human Settlements Programme, Nationale Conventie, Groninger Studentenbond, Nait Soez'n, Haarlemmerolie, Svjatoslav Richter, Hero (bedrijf), Stichting van de Arbeid, Audiofiel, HBO-raad, Doekle Terpstra, Collegegelddifferentiatie, Oude Rooms Katholieke Ziekenhuis, Stopwatch, Peer Ulijn, Boudewijn de Groot, Henri Cartier-Bresson, AVEBE en vast nog wel meer.

In het blad Nait Soez'n, editie van augustus 2005, heb ik een artikeltje geplaatst over Wikipedia (jaargang 33, nummer 6, pagina 10. Vooral omdat deze Nait Soez'n gericht is op de eerstejaarsstudenten die eind augustus in Groningen worden ontvangen tijdens de KEI-week, leek het me wel leuk om hen gelijk kennis te laten maken met het fenomeen Wiki.

Ik ben ook ingeschreven bij de Commons, de Meta, de Duitstalige Wikipedia en op de Engelstalige Wikipedia.

En ja, ik ook ben fan van Snoops oranje. Het is een erg effectieve oranje (opvallend enzo). Dankjewel Snoop.