Gebruiker:Olivier Frederik F.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik ben 54 jaar en woon in België. Ik heb enkele duidelijke doelstellingen i.v.m. Wikipedia.

Het is mijn bedoeling om het niveau van Wikipedia artikelen te verbeteren, waar nodig. Bovendien kunnen er wat betreft kunst, gastronomie en geschiedenis nog nieuwe artikels geschreven worden. Soms kan nuttige info gehaald worden uit de Franstalige of Engelstalige Wikipedia. Samenwerking en het vermijden van een "bewerkingsoorlog" lijken me daarbij belangrijk.

Omdat onze maatschappij voortdurend evolueert op technisch, politiek en cultureel vlak, is een encyclopedie nooit "af".

Ik heb een grote belangstelling voor de Etrusken, een heel boeiend volk uit midden-Italië van wie de Romeinen erg veel geleerd hebben. Verder interesseren kunst, mindfulness en muziek mij ook.

Boeken die ik soms raadpleeg in verband met de Etrusken, Italië, Griekenland en het Hellenisme:

  • "Zo leefden de Etrusken", Jacques Heurgeon
  • "The Rough Guide: History of Italy", een boekje vol handige informatie, dat je door zijn klein formaat gemakkelijk overal kan meenemen (366 pagina's 10,5 cm x 14,5 cm)
  • "Understanding Greek Sculpture. Ancient Meanings, Modern Readings" Nigel Spivey, Thames and Hudson.
  • "Etruscan Sculpture", Sybille Haynes (The British Museum)
  • "De oude Etrusken", Donald Strong, Thieme. Donald Strong was Conservator van de Griekse en Romeinse Antiquiteiten in het British Museum.
  • "Etruscan Places", D.H. Lawrence, Nuova Immagine (Siena)
  • "Les Etrusques et la Méditerranée. La cité de Cerveteri", Louvre-Lens 2013.

Van 3 maart tot 10 mei 2016 neem ik een pauze (vakantie) in mijn bewerken of aanmaken van artikelen op nl.wikipedia. Soms kan nl.wikipedia nog veel leren uit de Franstalige en Engelstalige versies. Ik raad dan ook alle Vlamingen, Nederlanders en Nederlandstaligen in Suriname aan om polyglot te worden en zich een grote woordenschat in het Engels eigen te maken.