Overleg gebruiker:Olivier Frederik F.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Olivier Frederik F., en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.054.045 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --TBloeminkBot (overleg) 21 mei 2015 13:00 (CEST)

Porselein[brontekst bewerken]

Dag, Bedankt voor je goede bijdragen op Porselein! Met name verhalen als ´Faber decoreerde een servies ...´ maken het wat mij betreft interessanter. Ik wil je wel vragen om bij dergelijke verhalen onafhankelijke bronnen te noemen zoals gebruikelijk op Wikipedia. (<ref>....</ref>). Kijk even bij Wikipedia:Bronvermelding. Eigen onderzoek is overigens geen bron. Ursulbrun(overleg) 23 mei 2015 12:21 (CEST)

Dag Ursulbrun, mijn info over Faber komt uitdit boek dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek in musea en archieven: Frédéric Faber (1782-1844) Koninklijk Porselein uit het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Porcelaine Royale du Royaume Uni des Pays-Bas 1815-1830. AUTEUR en uitgeverij: Cyp Quarles Van Ufford, Primavera Pers, Leiden, (2004). Olivier Frederik F. (overleg) 23 mei 2015 21:51 (CEST)

  • De bron is goed aangepast. dank je. Ik hoop dat je nog meer van dat soort informatie hebt. Succes. Ursulbrun(overleg) 23 mei 2015 21:58 (CEST)

knop: toon bewerking ter controle[brontekst bewerken]

Daar ben ik weer. Ik zie dat je nu ook veel bronnen gebruikt. Daarhoud ik zelf ook van.

Een tip: je slaat bij bewerken van een artikel wel erg vaak op. Dit vervuilt de historie en maakt controle moeilijker. Gebruikelijk is om als je edit in het venster 'brontekst bewerken' regelmatig de knop toon bewerking ter controle in te drukken. Die staat naast de knop 'pagina opslaan'. Zo kun je het resultaat bekijken zonder op te slaan.

Als je heel veel wilt verbeteren gedurende langere tijd, zoals bij Napoleon Bonaparte, kun je ook het hele artikel in je Gebruiker:Olivier_Frederik_F./Kladblok zetten en daar tijdelijk opslaan (menukeuze bovenin de pagina: kladblok). Als na een paar dagen dan alles naar wens is zet je het in een keer in de hoofdnaamruimte. Succes. Ursulbrun(overleg) 6 mrt 2016 12:24 (CET)