Gebruiker:PJB~nlwiki

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

PJB zijn de initialen voor Pieter J. Bogaers (1962). Hij werd geboren in Amsterdam als zoon van Pierre Bogaers en Francisca Jacoba Albertdina Meurer (dochter van gynaecoloog R.Th. Meurer en kleindochter van tevens gynaecoloog en roeicoach Rudolf Meurer (bijgenaamde 'de Pruus') en ondernemer Cornelis George Vattier Kraane). Verhuisde naar Limburg waar hij de lagere school voltooide en bracht zes jaar door op Jongensinternaat Zeist (1975-1981). Hij bezocht de mavo en de havo en volgde de Academie voor de Journalistiek in Tilburg (onderdeel van de Katholieke Leergangen). Zijn eerste baan vond hij bij pr-bureau Boetes' Public Relations van Frans H. Boetes in Den Haag en anderhalf jaar later bij Dagblad De Telegraaf (eerst Stadsredactie, later freelance onder meer als correspondent voor het Gooi en voor de bijlage De Reiskrant).

Vanaf 1986 werkt hij volledig zelfstandig binnen de eenmanszaak Close encounters. Daar houdt hij zich bezig met het maken van bedrijfsjournalistieke producties voor een breed aantal klanten. Tussen 1989 en 1993 volgde hij het Amstel Hotel intensief tijdens de grootscheepse verbouwing. Hij maakte teksten voor de afdeling Sales & Marketing van het hotel en hij verzorgde een aantal videoproducties die gebruikt werden om bestaande en potentiële klanten te laten zien in welke staat het hotel zich op dat moment bevond en hoe de nieuwe situatie eruit zou gaan zien.

Vanaf 1989 verzorgt Bogaers de radio-interviews voor de Zendtijd voor politieke partijen (om de week 10 minuten op NPO Radio 5. Inmiddels verzorgde hij zo'n 550 uitzendingen.

Na deze periode verzorgde hij acht jaar lang het blad Topic dat, in opdracht van artsenverzekeraars OLMA en Artsen Onderlinge verstuurd werd naar zo goed als alle artsen in Nederland (circa 45.000).

In 1997 initieerde hij een huisblad voor de Limburgse hotelier Camille Oostwegel: 'Aux Châteaux'. Het werd een vruchtbare samenwerking tussen hem en onder meer zijn vader Pierre Bogaers.

In 2000 stelde Bogaers een kookboek samen met recepten van de chefs van Oostwlegels restaurants: Les Cuisines de Camille. De oplage van 2000 boeken was binnen enkele maanden uitverkocht. Het boek bevat dichtregels van Bogaers sr en speciaal voor het boek gemaakte kunstwerken (impressies van de vier seizoenen) van kunstenares [[Irene van Vlijmen]].

Hierna werkte hij nog voor uitzendorganisatie Start, voor Effectenbank Stroeve en onder meer voor destijds de marktleider in elektronische beveiliging Initial Varel Security (later Chubb). Voor laatstgenoemde verzorgde hij het kwartaalblad Kijk op Veilig.

In 2002 verwierf hij de gids Bijzondere Hotels in de Benelux. In 2008 verzorgde hij een heruitgave van deze gids onder de naam Bijzondere Hotels en hun Restaurants in Nederland en België 2009-2010. De bijbehorende website is www.bijzonderehotels.nl. In de loop van 2006 is een zusterwebsite in gebruik genomen die de naam www.BijzondereRestaurants.nl draagt. Hier werd een nieuwe index geïntroduceerd (de zogenaamde BR-index) die een (gewogen) gemiddelde weergeeft van de restaurantgidsen Michelin, Gault & Millau, Lekker en de Belgische gidsen Delta Gids en Henry Lemaire.

In 2006 produceerde hij voor Donatus Thöne & Associates het boek Sprookjes voor managers dat de subtitel Het voor- en doorleesboek over leren draagt (ISBN: 978-90-805877-2-4). Dit boek richt zich op speelse wijze op managers door elke theoretische verhandeling over het leren vooraf te laten gaan door een sprookje. De sprookjes zijn geschreven door Dolph Stuyling de Lange en het 196 pagina's tellende boek (hardcover) werd geïllustreerd door Claudine Boreel (www.sprookjesvoormanagers.nl). Van dezelfde auteur verscheen in 2009 de titel Wat zeg ik tegen Petrus?. In januari 2010 verscheen Bogaers' eerste restaurantgids die het gewogen gemiddelde weergeeft van de toprestaurants uit de gidsen Michelin, GaultMillau en Lekker: Bijzondere Restaurants 2010. Sinds 2011 werkte hij aan een boekenreeks over de meesterkok Robert Kranenborg. In 2015 schreef hij een boek over de geschiedenis van specialist in professionele vaatwasmachines RHIMA en eind dat jaar verscheen het boek DWDD kookt met Kranenborg over de bijdragen van Robert Kranenborg aan de uitzendingen van het televisieprogramma De Wereld Draait Door waarvoor Bogaers voorbereidende redactie deed. Sinds 2014 is hij betrokken bij organisatie en uitvoering van de Robert Kranenborg Academie; een initiatief waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door moeilijk leren of Wajong-status uit het uitkeringscircuit gehaald worden door hen voor te bereiden op een baan in de professionele keuken. In 2017 leverde hij de tekst voor het kookboek Diversity, show of flavours, een boek gemaakt over en in opdracht van Kikkoman, uitgegeven door Uitgeverij Fontaine. De recepten in het boek zijn verzorgd door toenmalig driesterrenchef Jacob Jan Boerma.

Inmiddels zet hij zich belangeloos in voor de Vereniging Thoriumenergie Europa ([1] aangezien Thorium in een Molten Salt Reactor – in de opvatting van velen – een schone, veilige oplossing biedt voor het energie- en CO2-probleem.

PJB

Coachingsprogramma
Coachingsprogramma

PJB~nlwiki volgt het coachingsprogramma. De coach is Timk70.

Verwijder dit sjabloon alstublieft niet zonder eerst Timk70 op de hoogte te stellen.