Gebruiker:Renew74/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Renew74.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak


Jasperina's grote egotrip (oorspronkelijke werktitel: Jasperina op de versiertoer) was een speciaal voor Jasperina de Jong geschreven theatershow, waarin zij samen met een dans/balletgroep optrad. De show bevatte diverse liedjes, sketches en conferences. De teksten zijn geschreven door Guus Vleugel en de muziek werd gecomponeerd door Joop Stokkermans. De show werd goed ontvangen en was erg succesvol, hoewel men hem veel vergeleek met de voorgaande theatershow De Jasperina show en die eerste show toch net wat meer indruk had gemaakt. De "Egotrip" draaide 2 seizoenen in de theaters. Er verscheen in 1973 ook een LP met daarop een selectie van de liedjes. Na het stoppen van de show werd een tv-registratie uitgezonden door de KRO. Niet alle nummers kwamen hierin terecht. Van de opname van de tv-registratie zijn geen originele banden bewaard gebleven. Vanwege de kosten van deze banden zijn deze destijds gewist, met als doel ze opnieuw te gebruiken. De tv-registratie is alleen bewaard gebleven dankzij enkele thuisopnames met een videorecorder. Beeld en geluid van deze opnamen zijn veelal slecht. Door er de wel bewaarde officiële geluidsband onder te zetten is een behoorlijk deel van de tv-registratie in 2006 toch op de DVD-box terechtgekomen.

Op 4 mei 1974 ontving de show de Persprijs op het televisiefestival van Montreux en greep daarmee net naast de Bronzen Roos.

Programma[bewerken | brontekst bewerken]

01. Egotrip
02. Recycling
03. Als de avond valt in de Leidsestraat (een dorpstafereeltje)
04. Dealerdag
05. Zo gelukkig
06. Niemand weet
07. Dobbe dobbe dobbe
08. Hoe sensitiever, hoe liever
09. Hollandsche plantersvrouw in Suriname A.D. 1860
10. Seksobject
11. Een knalfuif
12. Salomé de sataniste
13. Het einde van de wegwerpcultuur

PAUZE

14. René Dupré was een Parijse couturier
15. De nieuwe seksmoraal heeft een probleem geschapen
16. Wijvenstreken
17. Abah abortus
18. De opstand der bloemen
19. De bezetting
20. Zo tolerant
21. De man die zelfmoord wilde plegen
22. Dementia praecox
23. De anderen

In het tweede seizoen van de show werd de conférence "Dealerdag" geschrapt en het nummer "Salomé de sataniste" vervangen door "De non" uit "De Jasperina Show".