Gebruiker:Ron2135/Het Nieuwe Werken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Teruggeplaatst, zodat je er aan kan werken. Ik heb alleen de categorie-tag weggecomment, zolang het niet in de artikelruimte staat. Groet, CaAl 19 mei 2008 19:04 (CEST)

---

Het Nieuwe Werken kan beschouwd worden als een antwoord op de uitdagingen waar organisaties (en maatschappij) mee geconfronteerd worden zoals internationalisering (vb: opkomende markten), de toenemende mogelijkheden van ICT waardoor nieuwe vormen van samenwerken ontstaan (vb: meer thuiswerkende ouders, verminderen fileproblematiek), het binden en boeien van talent (de juiste mens op de juiste plaats), etc.

  • In eerste instantie was ICT de invalshoek voor Het Nieuwe Werken.[1]
  • De laatste tijd is de invalhoek het krijgen en behouden van de juiste medewerkers in het kader van een veranderende arbeidsmarkt. Hierbij gaat het niet alleen om de nieuwe generatie werkenden met hun "Hyves en LinkedIn" maar juist ook de verhouding werkenden (vergrijzing) meer aandacht te geven waarbij productiviteit een belangrijke rol speelt.


ICT is aan het verschuiven van techniek naar functionele inzetbaarheid. Ook de partijen in de (arbeids)markt beginnen dat steeds meer te ontdekken. Zie hier een paar voorbeelden van artikelen over de veranderende arbeidsmarkt waar ICT niet een doel maar een middel is:

  • De ontwikkeling van ICT en arbeid. [2]
  • De Internetvakbond die zich bezighoudt met de nieuwe generatie werknemers. [3]
  • Resultaten van een kwalitatief onderzoek (Factor 4 Index) [4]


Externe links[bewerken | brontekst bewerken]


[[Categorie:arbeid]]