Gebruiker:SindyM3/Afbeelding sprint

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Afbeeldingssprint

Doe aan met het verrijken van artikelen op Wikipedia![bewerken | brontekst bewerken]

Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia, is onlangs verrijkt met ruim 26.500 dierenafbeeldingen uit de Artis Bibliotheek. Ze worden gebruikt ter illustratie van artikelen op Wikipedia. De afbeeldingen zijn afkomstig uit de Iconographia Zoologica, een verzameling dierkundige illustraties in diverse technieken. Naast prenten – vaak handgekleurd en afkomstig uit publicaties uit de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw – bevat de verzameling ook originele tekeningen. De huidige verzameling is tot stand gekomen in de jaren 1881–1883. De illustraties werden systematisch gesorteerd volgens de toen geldende indeling van het dierenrijk.

Reden genoeg om bij deze donatie jullie om hulp te vragen en ervoor te zorgen dat zijn afbeeldingen zichtbaar in de verschillende Wikipedia artikelen. Hoe gaan we dat doen? Speciaal voor de gelegenheid organiseren wij van 15 maart tot en met 29 maart een afbeeldingssprint! Een wedstrijd waarbij we jullie vragen zoveel mogelijk van de afbeeldingen toe te voegen aan Wikipedia.

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Onder de deelnemers looft de Bijzondere Collecties een prijs uit: de prijs zal worden verdeeld onder de mensen die de volgende hashtag: #Bijzondere Collecties in de bewerkingssamenvatting plaatsen. Hoe meer beelden je toevoegt, hoe meer kans je maakt.

De prijs is een poster (39 x 55 cm) van een Vale Gier gemaakt door Gerrit Malleyn in 1776, inclusief verzendkosten. Een andere prent uit de webwinkel is ook bespreekbaar.

Meedoen?[bewerken | brontekst bewerken]

Meedoen is eenvoudig en bestaat uit 2 stappen:

Stap 1
log in op Wikipedia en zorg ervoor dat je een mailaccount hebt ingevuld bij je voorkeuren
Stap 2
wanneer je een afbeelding toevoegt aan een Nederlandstalig artikel, vul je in de bewerkingssamenvatting #Bijzondere Collecties in

Hoe voeg je een afbeelding toe aan een artikel op Wikipedia?[bewerken | brontekst bewerken]

We hebben voor het gemak een instructievideo gemaakt over het toevoegen van afbeeldingen aan Wikipedia. Bekijken hier de video met uitleg. Nog geen account op Wikipedia? Bekijk dan de video over het aanmaken van een account.

Wedstrijdreglement:[bewerken | brontekst bewerken]

  • Van 15 maart tot en met 29 maart kun je foto’s toevoegen aan artikelen en maak je kans op de prijs
  • De prijs zal worden verloot onder ingelogde gebruikers die de volgende hashtag:#Bijzondere Collecties hebben ingevuld in de samenvatting.
  • Alleen de afbeeldingen toegevoegd aan Wikipedia dingen mee naar de prijs.
  • De winnaar ontvangt persoonlijk bericht via de e-mailfunctie op Wikipedia.
  • De contactgegevens van de winnaar zullen uitsluitend worden gebruikt voor het versturen van de prijs.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Alle afbeeldingen zijn in deze categorie op Wikimedia Commons te vinden.

Project Natuur[bewerken | brontekst bewerken]

Project Natuur is een wikiproject, waarin de Nederlandse natuur centraal staat. Het project is gestart in 2014. Project Natuur wordt actief ondersteund vanuit de Vereniging Wikimedia Nederland.