Gebruiker:Taka/Ideeën

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ideeën voor artikelen die ik om een of andere reden graag op de wikipedia zou zien. Ik houd wel van een bizar-humoristische en intrigerende dingen. Voel je niet tegengehouden om met één van de genoemde ideeën aan de slag gaat, zou ik zelfs leuk vinden.


  • Oak Island treasure pit (hoe zou je dat in het Nederlands noemen), zie en:Oak Island, en zoek maar eens op google. Een mysterieus gat in de grond waar al eeuwen in gegraven wordt omdat er toch iets in zou moeten zitten. Het stort echter steeds weer in. Inmiddels hebben een stuk of 6 mensen het leven verloren bij verschillende pogingen.
  • Jára Cimrman, een fictieve Tsjech rondom wie een hele cultuur is ontstaan. Zo zeer zelfs dat hij dreigde te te worden verkozen tot De Grootste Tsjech. (ik ben inmiddels begonnen aan het artikel).
  • De Navel van Adam. Er hebben hele theologische debatten over plaatsgevonden over de vraag of Adam een navel had. Want is niet geboren, maar geschapen. Stephen Jay Gould heeft er eens een essay aan gewijd. Op het artikel Navel heb ik er twee zinnen over geschreven (zie ook het desbetreffende overleg).
  • Artikelen over de chemische, organische en biologische termen die op semi-wetenschappelijke wijze in de reclame worden gebruikt. Ik heb ooit iets over nanosomen geschreven, maar het is een vrijwel onuitputtelijke bron.
  • Rattenkoning, dat is een stel in de knoop geraakte ratten. Sommige worden bewaard en in een museum tentoongesteld. Zo is er de beroemde (?) rattenkoning van Buchheim.
  • Varkenslatijn (en:Pig Latin). Zet de eerste letter van elk woord achteraan, en voeg dan "ay" achter aan het woord toe, ofzo. Maar kan je het ook spreken? En zijn er dialecten? Waar komt het vandaan?
  • Voyager Golden Record (en:Voyager Golden Record), de gouden plaat die in 1977 met de twee Voyager ruimtevaartuigen mee ging, met boodschappen van en over de Aarde en de mensheid aan de onbekende buitenwereld. Er staat wat op Voyager 2 (met foto's), maar het verdient een apart artikel.
  • Zondvloedmens, een fossiel dat in de 18de eeuw werd gevonden en werd aangezien voor een overblijfsel van een mens die in de zondvloed was omgekomen. Er staat al enige tekst in het artikel Modderduivels (want het bleek het fossiel van een reuzensalamander), maar het is een eigen lemma waard.
  • Spiritueel anarchisme. Term uit mijn studententijd, maar wordt een beetje tot mijn verbazing ook door anderen gebezigd, zie bijvoorbeeld hier.
  • The Useless WWW Pages, een historisch archief van nutteloze pagina's op het www. Helaas kan ik het nu niet meer vinden. Er stonden links naar prachtige sites op zoals Bad Wildlife Photography (met de bekende mislukte foto's van iedereen die wel eens heeft geprobeerd om een foto van een vogel oid te maken), Mark's Apology generator, die je hielp om je excuses aan je vrouw aan te bieden etc etc. Het was ooit begonnen met een iemand die de inhoud van zijn bureaula op internet zette.