Gebruiker:Tony99

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Frisian flag.svg
Deze gebruiker komt uit Friesland
mr. Deze gebruiker is meester in de rechten
Books-aj.svg aj ashton 01.png
Deze gebruiker is Jurist.
Nuvola apps ksirc.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van politiek
Nuvola apps agent.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van rechten
Gnome-globe.svg
Deze gebruiker heeft veel kennis van aardrijkskunde
Book3.svg
Deze gebruiker heeft veel kennis van taal- en letterkunde
Nuvola apps clock.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van geschiedenis
Nuvola Red Plus.svg
Deze gebruiker heeft veel kennis van geneeskunde.
Verboden roken.png
Deze gebruiker gebruikt geen sigaretten.
Aiga smoking inv.svg
Maar deze gebruiker heeft ook geen hekel aan rokers.
  Deze gebruiker is voorstander van referenda


fy It Frysk is de memmetaal fan dizze brûker.
nl-4 Deze gebruiker spreekt Nederlands op moedertaalniveau.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.


Mijn naam is Tony. Ik ben sinds 2006 actief op wikipedia, en sporadisch bewerk/categoriseer ik wat artikelen. Echter wat ik het meeste doe op wikipedia, is het lezen van artikelen, teneinde mijn lees-/leergierigheid te bevredigen.

Kort over mezelf[bewerken]

Na de basisschool heb ik gymnasium gedaan om daarna een studie geneeskunde te volgen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens mijn studie ben ik er achter gekomen dat ik mij meer aangetrokken voel tot rechten. Daarom ben ik na twee jaar (in 2002) overgestapt op de studie Internationaal en Europees Recht (afgerond in 2006), hiernaast heb ik vanaf 2003 een studie strafrecht gevolgd welke ik ook in 2006 heb afgerond. Tijdens mijn studie heb ik ook een uitstapje gemaakt naar Dublin, waar ik een half jaar aan de Universiteit van Dublin gestudeerd heb. Momenteel werk ik bij een juridisch adviesbureau en ben ik tevens begonnen met mijn promotie in het strafrecht.

Van huis uit spreken wij Fries, persoonlijk vind ik Fries een mooie taal die de historische eigen cultuur van Friesland onderstreept. Ik hekel het feit dat mensen in Friesland hun neus ophalen voor het Fries. Uiteraard spreek ik ook Nederlands, verder spreek ik ook een aardig woordje Engels, dit is te danken aan het feit dat ik tijdens mijn basisschooltijd veel omging met een Engelse buurjongen waarbij wij altijd in het Engels communiceerden. Een betere manier om een taal te leren is er niet. Ook spreek ik nu een paar woordjes Duits, dit komt omdat mijn vriendin Duits is.

Andere dingen die ik graag doe, voor zover mijn agenda het toelaat[bewerken]

Qua sport beoefen ik tennis, voetbal en wielrennen, andere sporten die ik heb beoefend zijn tafeltennis, badminton, karate, gymnastiek, volleybal, kaatsen, schaatsen, fitness en schaken. Uitgaan doe ik ook graag. Verder reis ik veel, de landen die ik reeds bezocht heb zijn: Aruba, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland (studie), Italië, Kroatië, Letland, Mexico, Nederlandse Antillen (werk), Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.