Gerontechnologie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Gerontechnologie is een interdisciplinair academisch en professioneel domein dat gevormd wordt door gerontologie met technologie te verbinden.

Wat is gerontechnologie?[bewerken | brontekst bewerken]

De duurzaamheid van onze verouderende samenleving hangt af van de mate waarin we geschikte omgevingen kunnen verwezenlijken voor onafhankelijkheid en volledige sociale participatie. Dit betreft iedere technologie voor een goede gezondheid, gerieflijkheid en veiligheid. Samengevat: gerontechnologie gaat over het aanpassen van technologische omgevingen aan de menselijke behoeften aan gezondheid, huisvesting, mobiliteit, communicatie, vrije tijd en werk.

Onderzoek[bewerken | brontekst bewerken]

De onderzoeksresultaten worden benut voor het creëren van de optimale leefomgeving voor alle leeftijden door de ontwerper, bouwkundige, ingenieur, fabrikant, en de professionals in gezondheidswetenschappen (verpleegkunde, geneeskunde, gerontologie, geriatrie, omgevingspsychologie, etc.).

Tijdschrift[bewerken | brontekst bewerken]

'Gerontechnology' is de naam van het international academische tijdschrift op dit gebied. Het wordt uitgegeven door de International Society for Gerontechnology.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdschrift Gerontechnology[bewerken | brontekst bewerken]