Ghibli Museum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bij de ingang

Het Ghibli museum (Japans: 三鷹の森ジブリ美術館, Mitaka no Mori Jiburi Bijutsukan) is een museum in Mitaka, Tokio. Het is gewijd aan het artistieke werk van Studio Ghibli. Het museum werd in 2001 geopend. Gorō Miyazaki is sinds lange tijd de directeur van het museum.

Buiten[bewerken]

Bij de ingang van het museum, aan de rand van het Inokashira park is staat een grote Totoroknuffel, achter glas. Meestal staan er lange rijen, aangezien men een kaartje koopt voor bepaalde tijd, in plaats van voor de hele dag. Buiten het museum zelf, maar op het terrein staan verder nog een kleine studio en een restaurantje, waarvoor ook meestal een wachtrij is. Op het dak van het eigenlijke museum staat een groot metalen beeld van een van de robots uit de film Laputa: Castle in the Sky, en ook een blok uit die film is er te vinden.

Binnen[bewerken]

Op de begane grond is een permanente expositie over hoe ghibli anime gemaakt wordt. Ook is er een bioscoop waar veel korte Ghiblifilms vertoond worden (zoals Mizugumo Monmon). Deze films rouleren, dus men kan niet altijd de gewenste korte film zien. (Deze films zijn trouwens niet altijd beschikbaar.)

Op de tweede verdieping en hoger is onder andere een nagebouwde studiokamer, met uitleg over bijvoorbeeld story boards. Ook is er een winkel, en diverse tijdelijke exposities.

Het gebouw is goed op kinderen ingesteld.

Weetjes[bewerken]

Externe link[bewerken]