Grace VanderWaal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Grace VanderWaal in 2018

Grace Avery VanderWaal (Kansas City, 15 januari 2004) is een Amerikaanse zangeres. Ze bespeelt de ukelele tijdens haar liedjes.

Biografie[bewerken]

VanderWaal werd in 2004 geboren als dochter van een Amerikaanse moeder en een Nederlandse vader, vandaar haar achternaam. Toen ze twee jaar oud was, verhuisde de familie naar Suffren, New York.[1] Ze begon met zingen op haar derde en schafte op haar elfde jaar een ukelele aan. Daarnaast is ze ook actief op haar eigen YouTube-kanaal.

In 2016 deed ze mee aan de elfde versie van America's Got Talent. Ze won de Amerikaanse talentenjacht.[2] Vanderwaal tekende in september een platencontract bij Columbia Records[3] waarna ze op 2 december 2016 haar eerste EP, Perfectly Imperfect, uitbracht, geproduceerd door Greg Wells. Deze EP die vijf liedjes bevat, kwam binnen op de Billboard 200 albums chart op plaats 9.[4] De debuutsingle "I Don't Know My Name", kwam binnen op de Billboard's Digital Song Sales chart op plaats 37[5] en op de Bubbling Under Hot 100 Singles chart op plaats 24.[6] Op 20 juli 2017 werd haar tweede single Moonlight op de markt gebracht. Op 11 augustus datzelfde jaar volgde haar derde single, Sick Of Being Told. Hierna volgde op 14 september So Much More Than This, op 5 oktober Escape My Mind en op 26 oktober City Song. Op 3 november kwam haar tweede album Just The Beginning uit.