Grey DeLisle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Grey DeLisle

Grey Delisle (Fort Ord (Californië), 24 augustus 1973) is een Amerikaanse zangeres, liedschrijver, komiek en een stemacteur. Haar moeder was een zangeres en een muzikant, haar vader was een chauffeur die van country muziek hield. Later zou dit de basis blijken voor haar carrière als volwassene. Op latere leeftijd scheidden haar ouders en Grey bleef bij haar moeder die een drug en alcohol probleem ontwikkelde. Nadat haar moeder was afgekickt en een aanhangster van de Pinkster gemeente werd, vertrok Grey naar Grootmoeder, Eva Flores Ruth, een zangeres die nog met Tito Puente heeft samengewerkt.

Toen Grey nog in haar tienerjaren zat vertrok ze naar Los Angeles. Daar begon ze te werken in een klein theater en probeerde stand-upkomedie uit. Hierdoor kwam haar talent om stemmen na te doen naar boven. Al snel ging ze hier haar brood mee verdienen. Inmiddels heeft ze in meer dan 200 films en videogames haar stemkunsten laten horen.

Ze sprak onder andere de volgende stemmen in:

Ondertussen deed Grey nog veel aan muziek. Ze zong bijvoorbeeld eind jaren 90 in de vrouwen punk band Side Saddle. Inmiddels heeft ze 4 solo albums uitgebracht.

  • Homewrecker, 2002
  • Bootlegger, vol 1, 2003
  • Gracefull Ghost, 2004
  • Iron Flowers, 2005