Groep Krol/van Kooten-Arissen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Groep Krol/van Kooten-Arissen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geschiedenis
Opgericht 6 mei 2020
Opheffing 5 augustus 2020
Afsplitsing van 50PLUS, Lid Van Kooten-Arissen
Algemene gegevens
Actief in Nederland
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland
Henk Krol
Femke Merel van Kooten-Arissen

De Groep Krol/van Kooten-Arissen (Groep Krol/vKA) was een politieke groep in de Nederlandse Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Ontstaan[bewerken | brontekst bewerken]

De groep ontstond op 6 mei 2020, toen Henk Krol zijn voorzitterschap van de 50PLUS-fractie in de Tweede Kamer beeindigde. Krol ging na zijn vertrek bij 50PLUS een samenwerking aan met het tot dan onafhankelijk Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen. Deze had zich enkele maanden eerder afgesplitst van de Partij voor de Dieren en was vervolgens lid geworden van 50PLUS.

Partij voor de Toekomst[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Partij voor de Toekomst voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De groep sprak de ambitie uit om deel te nemen aan de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen. Vooruitlopend daarop introduceerden Krol en Van Kooten-Arissen al bij de aankondiging van hun nieuwe partij - die 'Partij voor de Toekomst' ging heten - enkele basisbeginselen waarin gepleit werd voor "een respectvolle omgang tussen mensen en tussen mens en natuur", een sterke stimulerende overheid en tegen "onuitlegbare inkomensverschillen".[1]

Door de breuk in de Groep Krol/van Kooten-Arissen c.q. Partij voor de Toekomst ontstonden binnen de Tweede Kamer twee eenpersoonsfracties,lid Krol en lid Van Kooten-Arissen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]