Femke Merel van Kooten-Arissen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Femke Merel van Kooten-Arissen
Femke Merel Arissen (2017).jpg
Algemene informatie
Volledige naam Femke Merel van Kooten-Arissen
Geboren 9 november 1983
Geboorteplaats Huizen
Partij Partij voor de Dieren
Titulatuur LLB
Politieke functies
2015-heden Lid van de Provinciale Staten van Utrecht
2017-heden Lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Parlement & Politiek - biografie
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Femke Merel van Kooten-Arissen (Huizen, 9 november 1983) is een Nederlands politica namens de Partij voor de Dieren (PvdD).

Biografie[bewerken]

Arissen in Reis naar de Kamer (2017)

Van Kooten-Arissen behaalde haar bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht en deed voor haar scriptie onderzoek naar de juridische mogelijkheden om staten aansprakelijk te stellen voor de schadelijke gevolgen van klimaatverandering. Ook studeerde ze Nederlands en Filosofie in deeltijd. Ze verdiepte zich onder andere in politieke filosofie en (toegepaste) ethiek. Tijdens haar studie liep ze stage op het gebied van Good Governance en deed ze werkervaring op in de juridische sector.[1]

Van Kooten-Arissen was coördinator van de PvdD-werkgroep Utrecht. Zij heeft als beleidsmedewerker voor de Eerste en Tweede Kamerfractie gewerkt, en als medewerker van de gemeenteraadsfracties in Utrecht en Den Haag.[1] Zij is lid van het college van advies van het landelijk bestuur van de PvdD.

Van Kooten-Arissen was vanaf 26 maart 2015 tot december 2018 lid van de Provinciale Staten van Utrecht. Sinds 23 maart 2017 is zij lid van de Tweede Kamer.[2] Van 15 oktober 2018 tot 4 februari 2019 werd zij vanwege zwangerschaps- en bevallingsverlof als lid van de Tweede Kamer vervangen door Eva Akerboom.