Guilty Movie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Guilty Movie
Regie Thijs Römer, Michel Sluysmans, Michiel ten Horn, Johan Timmers, Arne Toonen
Producent Casper Eskes
Niek Teunissen
Wim Boven
Onno Ephraim
Thijs Römer
Productiebedrijf Barnfilms
Umami Media
Première 20 december 2012
Genre Drama
Speelduur 47 min.
Taal Nederlands
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Guilty Movie is een Nederlandse dramafilm uit 2012 van vijf verschillende regisseurs die allemaal een deel van de film regisseerden: Thijs Römer, Michel Sluysmans, Michiel ten Horn, Johan Timmers en Arne Toonen. De film werd gemaakt vanuit Barnfilms; een grote groep mensen die met een jaarlijkse donatie onafhankelijke films maakten. Barnfilms was een initiatief van Katja Schuurman, Thijs Römer, Maarten van Huijstee, Femke Halsema, Raymond Spanjar en Rob Wijnberg[1].

De film ging in première op 20 december in het oude Trouw gebouw in Amsterdam, en is op 24 februari 2013 uitgezonden op RTL 4[2].

Het verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De film gaat over de twee vrienden Peer (Sol Vinken) en Simon (Alex Hendrickx). De puberjongens Peer en Simon maken als ode aan hun hechte vriendschap een film over hun leven. Al hun avonturen filmen ze. Dit onschuldige plan krijgt een lugubere wending wanneer Simon door een auto-ongeluk om het leven komt en de labiele Peer er alleen voor komt te staan. Een happy end van de film zit er nu niet meer in. Peer besluit dat een gruwelijke aanslag de beste manier is om wraak te nemen op zijn eenzame bestaan en de film wereldwijd onder de aandacht te brengen.

Dit eerste filmproject van Stichting Barnfilms, waaraan drie verschillende crews werkten, geeft een realistische kijk op het fenomeen 'lone wolves'.

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Rol
Sol Vinken Peer
Alex Hendrickx Simon
Jet Gardner Peggy
Bas Keijzer Roy
Raymond Thiry Meneer de Couter
Wil van der Meer Bokalenspecialist Wierts
Loek Peters Barman
Trudi Klever Juf Kockelkoren
Renée Fokker Moeder Simon (als Renee Fokker)
Dennis Rudge Jos