Guylian

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Guylian
Oprichting 1960
Oprichter(s) Guy Foubert
Hoofdkantoor Sint-Niklaas, België
Werknemers 250
Producten Chocolade
Sector Snoepgoed
Omzet Gestegen 100 miljoen euro (2010)
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie
Chocolade van Guylian

Guylian is een Belgisch bedrijf dat chocolade maakt. De fabriek is gevestigd in Sint-Niklaas waaruit geëxporteerd wordt naar de hele wereld. 94 % van de omzet wordt gerealiseerd buiten België.

Het hoofdkantoor is gevestigd in België, maar er zijn ook verkoopskantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten en Azië. Verder zijn er ook dubbele verkoopskantoren, die voor twee landen verkopen: namelijk Duitsland/Oostenrijk en Spanje/Portugal.

Geschiedenis[bewerken]

Guylian werd opgericht in 1960 door Guy Foubert. De naam is een samentrekking van Guy en Liliane, zijn vrouw. Sinds juni 2008 is Guylian eigendom van het beursgenoteerde bedrijf Lotte Confectionary Co, Ltd. Dit is een dochteronderneming van de Lotte Groep, de op vier na grootste holdingmaatschappij in Korea.

Record[bewerken]

In maart 2005 wist de beroemde founder en chocolatier Guylian een wereldrecord neer te zetten door 's werelds grootste chocoladesculptuur te maken op het plein van Sint-Niklaas in België. Bij de bouw van het chocoladesculptuur waren 26 meesterchocolademakers betrokken die acht dagen continu bezig waren. Uiteindelijk werd het sculptuur 8,32 meter hoog en 6,39 meter breed. Het sculptuur bestond uit 1950 kilo Guylian chocolade en geveild voor kansarme kinderen in Congo.

Project Seahorse[bewerken]

Guylian heeft als logo een zeepaardje. Guylian ondersteunt het Seahorse-project. Dit is een project dat zich inzet om zeepaardjes en andere levende dieren in de zee te beschermen. Het project werd opgericht in 1996 om de overbevissing van zeepaardjes tegen te gaan (meestal in de vorm van bijvangst). Er worden elk jaar meer dan 25 miljoen dode en levende zeepaardjes verhandeld. Hiervan komt het grootste deel terecht in de traditionele geneeskunde in China. Ook komen er zeepaardjes terecht in aquaria en in de souvenirhandel.

Externe links[bewerken]