HTC Desire X

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
HTC Desire X
HTC Desire X
Fabrikant HTC
Introductie 29 augustus 2012
Besturingssysteem Android 4.0
HTC Sense 4+
Scherm 800 x 480 pixels
Super clear lcd
4 inch
Camera 5,0 megapixels
Geheugen 768 MB RAM
SAR-waarde Hoofd: 1,590 W/kg
Lichaam: 0,884 W/kg
Afmetingen 118,5 x 62,3 x 9,3 mm
Gewicht 114 gram
Batterij 1650 mAh
Li-ion
Processor 1 GHz
Qualcomm Snapdragon S4 MSM8225
Dualcore
Opslag 4 GB ROM (uitbreidbaar via microSD)
Serie Desire
Voorganger HTC Desire S
Opvolger HTC One Mini
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Wetenschap & Technologie

De HTC Desire X (ook wel Proto genoemd) is een smartphone ontwikkeld door het Taiwanese elektronicabedrijf HTC.[1] Het toestel werd voor het eerst tentoongesteld op 29 augustus 2012 tijdens het IFA in Berlijn.[2] De mid-rangesmartphone lijkt qua uiterlijk erg veel op de One-serie van het bedrijf, die geprezen wordt voor zijn goede design. De opvolger van de HTC Desire S komt uit in het zwart en in het wit.[3]

Software[bewerken | brontekst bewerken]

De Desire X is op de markt gekomen met het besturingssysteem Android versie 4.0, ook wel Ice Cream Sandwich, maar heeft een update gekregen voor versie 4.1, Jelly Bean. Net zoals vele andere Android-fabrikanten gooit HTC over zijn telefoon een eigen ontworpen grafische schil heen, HTC Sense UI versie 4+. Ook maakt HTC gebruik van Beats Audio, een techniek die ervoor zorgt dat het geluid beter klinkt.

Hardware[bewerken | brontekst bewerken]

Het toestel heeft een 4 inch groot capacitief touchscreen en heeft een on-screen-toetsenbord. Het is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon S4 MSM8225-processor. Deze draait op 1 GHz en beschikt over twee kernen.

De HTC Desire X heeft 768 MB aan werkgeheugen en 4 GB opslaggeheugen, dat uit te breiden is tot 32 GB via een microSD-kaart. Daarnaast krijgt men 25 GB aan extra opslaggeheugen via cloud-dienst Dropbox. Verder heeft de smartphone een 5,0 megapixel-camera met ledflitser, maar geen camera aan de voorkant om te kunnen videobellen.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]