HV Margraten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
HV Margraten
Clubnaam Handbalvereniging Margraten
Plaats Vlag van Nederland Margraten, Limburg
Sport Handbal
Geschiedenis
Opgericht 1 augustus 1974
Structuur
Competitie Dames: Hoofdklasse
Infrastructuur
Sporthal Sporthal de Hoven
Media
Website www.hvmargraten.nl
Voormalige clubnamen
Seizoen Naam
1990 - 2003 Plan Keukens Margraten


Tenue
geldig voor 20/21
Portaal  Portaalicoon   Handbal

HV Margraten is een Nederlandse handbalvereniging uit het Limburgse Margraten. De club werd officieel opgericht op 1 augustus 1974. De vereniging heeft het anno 2020 geen enkel herenteam dat speelt in de nationale competitie.

De eerste aanzet tot oprichting van de vereniging werd gegeven op 23 mei 1974 (hemelvaartsdag) bij de opening van café Op der Din in Termaar. De initiatiefnemers waren Lou Wijngaard en Huub Senden. In september van datzelfde jaar werd er begonnen met trainen. Trainingen en wedstrijden vonden plaats op het door de gemeente aangelegde verharde handbalveld naast de gymzaal. In de wintermaanden werd er getraind in de gymzaal en het Gemeenschapshuis van Margraten. Later werd er ook getraind in de gymzalen van Berg en Terblijt, Cadier en Keer en Gulpen. Voordat er in Margraten een sporthal kwam (1982) werd er, hoofdzakelijk door de senioren teams, ook getraind in de sporthallen in Gulpen, Hulsberg en Valkenburg.[1]

In januari 1990 werd de naam van de handbalvereniging gewijzigd in de sponsornaam Handbalvereniging Plan Keukens Margraten. In 2003 werd de naam weer gewijzigd naar Handbalvereniging Margraten.

In het seizoen 2020/2021 speelt het eerste damesteam in de hoofdklasse.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]